Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Пазарджик призна за виновен 45-годишният Георги Генов за убийството на съпругата му Катя и го осъди на 25 години затвор. Жестокото убийство беше извършено на 1 септември, м. г., на кръстовище в Пещера, където жертвата живееше при майка си, след като напуска семейното жилище в Пазарджик, месец по рано. Генов причаква жена си, която се прибира от работа, и я убива със 17 удара с нож, два от които фатални.

Жестоката касапница е извършена пред свидетели, никой от които не се намесва, въпреки воплите за помощ на жертвата. След като бяга с колата си от местопрестъплението убиецът е задържан от военни командоси и полицаи след няколко дни във вила край яз. Тополница. Пред съда Георги Генов прие всички обвинения на прокуратурата и призна вината си, което го спаси от доживотен затвор.

"Наистина съжалявам, че разбих семейството си, но вината за това не е само моя", заяви в своя защита подсъдимият. Според адвоката му Николай Антов убитата съпруга е напуснала Генов изненадващо, без обяснения, след 25 г. съвместен семеен живот. Въпреки многобройните опити на мъжа да получи обяснения за причините, довели до семейния разрив, Катя отказвала всякакви разговори.

Това според адвокат Антов изкарало от релси обвиняемия и довело до жестокото убийство. Генов ще трябва да заплати и общо 600 хиляди лв. обезщетение на двете си дъщери и на майката на убитата Катя. Двете момичета бяха в залата при прочитане на присъдата срещу баща им, но отказаха да разговарят с журналисти. Присъдата може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.