Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всеки пациент има около 3 секунди, за да го диагностицира Жоао и да му определи “лечението”.
Всеки пациент има около 3 секунди, за да го диагностицира Жоао и да му определи “лечението”.

Българин, преживял безкръвна процедура при медиума, разказва, че диагнозата трае 3 секунди

Усещах силно затопляне от краката към главата и около 24 часа не можех да стана от леглото

Режел с джобно ножче телата на тези, които избират видима интервенция

Не искал да умират хора в градчето му Абадиания, затова изпращал тежко болните да си ходят вкъщи

Всички посетители на малко градче в Бразилия, в което лекува известният трансмедиум Жоао де Деуш (Божия Жоао), са облечени в бели дрехи. Това е абсолютно условие за присъствието им в Абадиания, която се намира на час и половина път с кола от столицата Бразилия.

Къщата му се казва Каза де дон Игнасио. След лечение при латиноамериканския гуру българката с онкозаболяване Теодора Маджарова се почувства зле и се очаква да бъде транспортирана за сметка на турската болница "Анадолу" до Истанбул.

76-годишният Жоао Тейшейра де

Фария е неграмотен.

Ходил е 2 г. на училище, но не може да чете и да пише. Казва за себе си, че е медиум на божествените изцелителни сили. "Не аз, а Бог е този, който лекува и със своята безкрайна доброта позволява на съществата да ме използват като инструмент, за да лекуват и утешават моите братя и сестри", казва за себе си медиумът.

Той е католик и твърди, че когато бил на 16 г., му се явила света Рита от Касия като облак светлина и го напътила да отиде в най-близкия духовен център. Там изцелил много хора, като в тялото му се вселил духът на цар Соломон. Тази история звучи направо невероятно, но много болни търсят алтернативно лечение и попадат при Жоао.

Той приема

по 2000-3000

души на ден.

Сеансите са само в сряда, четвъртък и петък. През останалото време си почива. Така при него годишно минават между 350 000 и 450 000 търсещи спасение. Някои от тях са много тежко болни, други са по-леки случаи. Прегледът е безплатен, но хората оставят обикновено по 100-200 бразилски реала, които се равняват на 80-160 лв.

Но Жоао е богат човек, пише Ей Би Си. Притежава ранчо от 4000 декара срещу къщата, в която приема пациенти.

Самият той казва, че харчи средствата си за храна и образование за бедните, когато го питат дали не се е превърнал в машина за пари, карайки милиони да купуват билките и други продукти в Абадиания.

Адвокатката Джулиана Алмейда Франка, която изследва феномена, казва, че й е изпратил смъртни закани чрез неин роднина. Жоао отрича това да е вярно.

Друга жена обвинява медиума, че се е възползвал от нея, когато е потърсила помощта му. "Много хора ревнуват. Говорят какво ли не. Божието съзнание диктува какво да правя - казва лечителят. - Можеш да лъжеш 1-2 години. Но не може да мамиш 45 г."

Може би на по-леко болните помага, но едва ли на всички. Медиумът не си признава, но местните казват, че той

не иска в Абадиания да има починали хора.

Това би се отразило зле на имиджа му. Така че тези като Теодора, които са изключително тежко болни, ги отпращал да си ходят. Никога не им казвал, че не може да им помогне, а че вече имат нужда да си бъдат у дома.

"168 часа" се свърза с българин, който бил опериран "безкръвно" от медиума миналата година. Ето какво разказа той:

Отивайки в Абадиания, трябва да знаеш, че там времето тече бавно. Да имаш нагласата, че ще чакаш. Всяка сесия, в която лечителят приема, трае по 3-4 часа - сутрин и следобед.

При късмет Жоао ще те приеме

след 1 час.

Ако не, може да стоиш и 3 часа на опашката, за да успееш да го видиш за около 3 до 5 секунди. Той не отделя дори минута на никого, независимо от това от какво страда.

В това време ти казва какво трябва да направиш. Говори на португалски и ако нямаш преводач, трудно можеш да се ориентираш. Това е абсолютно недостатъчно, защото всички пациенти страдат от нещо и искат да им се обърне внимание. Всеки, който е отишъл да потърси помощ, живее в собствената си драма, в собственото си страдание. Пълно е с много отчаяни, тежко болни, инвалиди.

Хората, които отиват със специално организирани групи, имат преводач. Тези, които пътуват сами, се справят както могат.

За тези 3 секунди Жоао те поглежда и те разпределя

за какво лечение си. На мен ми каза, че съм за операция. Имах право да избирам - дали да е безкръвна, или обикновена. Някои искат видима процедура.

Тогава медиумът вади едно джобно ножче и започва да реже тялото им. Гледал съм няколко пъти как го прави и дори как вади вътрешности. Не знам как става, но не личи да ги боли. Хората са в съзнание, с отворени очи и не реагират по никакъв начин. Все едно нищо не усещат.

Аз лично предпочетох невидимата операция. За нея трябваше да се наредя на втора опашка на друго място и да чакам още 1-2 часа. Когато дойде моят ред,

влязох в една зала

и седнах на

дървена пейка.

През метър бяха насядали други хора - може би общо около 100 души, които са там за същата процедура. В съседни помещения на Каза де дон Игнасио се провеждат различни лечения.

Седях там около 15 минути. Усещах нещо като силно затопляне в посока от стъпалата на краката към главата. Нещо като силна енергия. Чувствах се като в микровълнова печка.

Медиумът не присъства на операцията. Той само вика духовете на известни лечители, които по техните вярвания извършват процедурата.

След това почувствах, че нямам никакви сили. Бях много отпаднал цяла вечер, нямах сили да стана от леглото и до сутринта вече ми мина и бях супер. На мен ми е за втори път, така че знаех какво е.

След безкръвната интервенция ми беше трудно да се добера до моята

поузада - семейния хотел, в който

бях отседнал.

Добре, че беше на около 500-600 метра от Каза де дон Игнасио.

"Операцията" ми се падаше в сряда и след това трябваше да стоя в Абадиания поне още седмица, за да отида на контролен преглед. В това време се разхождах и ядях здравословно, за да се възстановя.

Общо взето, в градчето няма никакви изкушения и човек не може да се храни по друг начин. Всички ресторанти и барчета предлагат само полезни продукти. Като например диня, папая, ананас, фреш от манго и маракуя.

Ето примерен обяд в най-луксозния фреш бар в селото - гравиола, маракуя, ананас и лед, блендирани като фреш, за около 10 лв.

В България продават сок от гравиола

за 60 лв.,

а в Бразилия я имат прясна.

Най-скъпа е салатата. Продават и акай бери, и други суперхрани. Не се продава нищо вредно. Най-нездравословното е например сандвич с риба тон на пълнозърнеста филия.

След първата седмица отидох на контролен преглед и пак чаках 2 часа, за да вляза при Жоао, който прецени, че вече съм добре. Въпреки това останах още две седмици. Беше ми назначил и медитации, които са в други зали - не там, където са операциите.

За тях не се стои на опашка.

Влизаш с предимство в стаята

и стоиш на една дървена пейка около 3 часа. Не е много удобно, но действа успокояващо.

Освен това се разхождах из Абадиания по главната улица и често ходех на една много красива тераса. Климатът е прекрасен - около 22-23 градуса, вечер падаше до 19 градуса. По дърветата има папагали, които крещят, и ние, европейците, не сме свикнали на такава гледка и такива звуци. Но, общо взето, си сам.

Като архитектура градчето е различно от европейския стил. Напомня на пловдивския кв. "Столипиново", но е суперчисто.

Абадиания не е място, на което развиваш социални контакти. Всеки е дошъл заради себе си и не се интересува от чуждата болка. Телевизия или Wi-Fi няма. Аз ползвах мобилен интернет, за да говоря с близките си в България по скайпа.

Четете още:

Как българин, лекуван от Жоао, умира в Лисабон и каква мистерия има с болницата, в която почива.

А кои са най-известните медиуми, четете тук.

Забавили диагнозата на Теодора заради раждане

Жоао де Деуш казва, че е само посредник между божествените сили и страдащите.
Жоао де Деуш казва, че е само посредник между божествените сили и страдащите.
Терасата в Абадиания, до която лекуваните правят разходка, след като бъдат “оперирани”.
Терасата в Абадиания, до която лекуваните правят разходка, след като бъдат “оперирани”.