Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окървавеното лице на младата полицайка смути държавата и политиците се усетиха, че са необходими по-сериозни мерки от поредната кръгла маса и среща с фенските организации.

Депутатите се разбързаха да пишат нов закон за футболното хулиганство. В Парламента опитаха да убедят обществото, че проектът бил подготвян от няколко месеца, но последните събития наложили да бъде ускорена работата по финализирането му.

При създаването на новите текстове законотворците попили опит от Англия, Испания и Италия. Една от идеите е

въвеждането

на стюарди,

които да се грижат за реда по трибуните и да не допускат бомбаджиите да вършат своето пъклено дело.

Само дето и сега големите отбори ползват стюарди по време на мачове. Става дума за момчета от агитката, които уж трябва да усмиряват колегите си, когато стана напечено и долети провокация от вражеската фенска фракция. До настоящия момент стюардите по никакъв начин не са подобрили положението на стадиона.

Още по-зле

завършиха опитите

на няколко отбора да ползват частна охрана на мачовете с мотива, че полицейските сили им излизат твърде скъпо. Частните гардове, колкото и внушително да изглеждат на външен вид, се оказаха напълно неспособни да контролират тълпата и се налагаше полицията да влиза на стадиона, за да оправи положението.

Държавата се закани да вземе бързи мерки срещу хулиганите още преди да е приет законът. Най-важната от тях е

оборудването настадионите

с допълнителни камери,

които да помагат за по-бързото установяване на нарушителите.

Полицаите също ще получат повече правомощия и заповед да претърсват по-щателно съмнителните типове на входа.

Напоследък органите на реда се изхитриха да

държат затворена

в сектора една

от агитките,

докато другата се разпръсне след мача.

Този номер помага, но в същото време изключително много изнервя хората, имали нещастието да бъдат заставени да останат на стадиона поне половин час след края на мача.

Иначе новият закон за футболното хулиганство би трябвало да бъде готов до два месеца, а след това ще бъде подложен на обществен дебат. После идва световното в Русия, но като нищо от есента ще има нови правила и наказания за хулиганите. Да видим дали ще ги спрат!