Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атаката със социологията продължава и цели да ви убеди, че съвременният българин няма инстинкт за самосъхранение и здрав разум. Агенция Афис е собственост и се управлява от Юрий Асланов, който е виден деец на БСП. В този смисъл е партийна социология. Нито дава, кой е финансирал проучването, нито методолията. Както много пъти съм казвал - социолозите сами се надзирават. Няма независим орган, всичко е оставено на тяхната съвест. 

Има две интерпретации на "резултатите" - първо, политиците взеха страха на хората с "прогнозите" за вероятно световна война, което беше лъжа, след това пуснаха по следите на новия страх социолозите, които да мерят уплахата и получиха естествени реакции, които са за "неутралитет" - разбран не в политическия смисъл, а в смисъла да стоим извън конфликта. И това е нормално, кой иска война. Проблемът е, че правителството и целия елит за всички тези години на членство в ЕС и НАТО не направи нищо за да обясни на хората, че мирът е равен на членство в НАТО, че България не е неутрална страна и няма опция да остане между НАТО и Русия и най-вече че Путин дестабилизира не само нас, но и целия свят. Вие какъв резултат очаквате след Сидеров от Крим, след Радевите вълнения с текста на КСНС? 

Повтарям това не е социология която мери, а която внушава и формира мнения.

Най-вече защото не е независима. За това трябва всякакви вести по казуса да започват с думите - Агенция Афис, собственост на члена на ръководството на БСП и .... тогава да се продължи.

А за Русия - хората не я смятат за отговорна, когато им краде от джобовете пари - чрез по-високите цени на природния газ, на горивата, на проектите - та вие искате да я държат отговорна за международното положение. Политиците и социолозите имат нужда от това и тези "проучвания" го доказват. Хибридната война в разгара си. С тази социлогия след отиват при Борисов за да го убедят, че не трябва да се кара с Русия, след което той омеква и говори за платноходки и лодки и така се затваря порочния кръг на посредствените и неискрени лидери.

Не хората са малоумни, а политиците са страхливи. И при тези медии какво очаквате. Долу горе в същите пропорции едно към десет са появите на ярките атлантици към ярките русофили.

*Коментарът е от фейсбук.