Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сотир Цацаров
Сотир Цацаров

От Интерпол във Вашингтон преди около час и половина в българското МВнР са получени документи да бъдат задържани още четири български лица. Две жени и двама мъже, те са установени в София.

Прокуратурата обаче няма да пристъпи към задържане на лицата. 

Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, който направи изявление във връзка с искането за екстрадиране на българския гражданин Желяз Андреев, предава Канал 3.

Главният прокурор уточни, че става дума за двама мъже – родени през 1980 г. и 1986 г., и две жени – родени през 1987 г. и 1969г., за които е установено от органите на МВР, че се намират на територията на град София и единствените действия, които могат да бъдат предприети спрямо тях е незабавно издаване на постановление и задържане. „Задържането се претендира на същото основание, каквото се претендира за Желяз Андреев – на базата на същите обвинения, на същите съдебни актове, които са издадени. Това означава, че Върховната касационна прокуратура следва да задържи лицата за 72 часа и да изпрати преписката на съответния компетентен окръжен прокурор, който трябва да внесе искания в Софийски градски съд за временно задържане“, обясни Цацаров.

"Българските граждани трябва да бъдат защитени от българската прокуратура", каза още Цацаров.

Четете още:

Как САЩ обвиниха в контрабанда изпращача на мейли Желяз

Ще спасим ли и Желяз от електрическия стол?