Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РОБОТ: Има шевни машини, които могат да правят над 100 различни тегела.
РОБОТ: Има шевни машини, които могат да правят над 100 различни тегела.
На всяка жена рано или късно се налага да извършва някакви дребни шевни манипулации - да си скъси или стесни панталони, поли, рокли.
Не са редки случаите, когато шиенето се превръща и в хоби и от малки поправки се насочвате към моделиерство.
Да си ушиеш сам дреха, не е трудно, ако имаш добра кройка, но за да направиш прав професионален тегел, е необходима качествена шевна машина.
Ако доскоро майките ни, влагайки големи умения, успяваха да шият на старите "Сингери", днес за
начинаещите шивачки
се предлага огромно разнообразие от модели. Съвременните шевни машини могат почти всичко - да шият копчета, да правят до 100 вида тегели, да подшиват и дори и да бродират. Все пак при покупката е необходимо да се внимава и финансовата страна не трябва винаги да е водеща при избора. Когато застанете пред щанда, първо се запознайте с възможностите на шевната машина. И помнете, че днес не си заслужава да купувате шевна машина за цял живот - след 10-15 години вашата любимка ще е морално остаряла и ще се наложи да я смените.
Модерни шевни машини днес се предлагат в големите хипермаркети за черна и бяла техника.
Разнообразието
на пазара се обезпечава от такива фирми като американската SINGER, немската PFAFF, шведската HUSQVARNA, швейцарските BERNINA и ELNA, японските BROTHER, JAGUAR, JANOME и т.н. Всичките производители предлагат огромно количество модели: прости и сложни, със стандартни размери и компактни, с електромеханично и микропроцесорно управление. При моделите с микропроцесорно управление процесорът е вграден в корпуса на машината и контролира всичките є операции. Най-модерните уреди позволяват да се разработват предварително
задания на компютър
Например с помощта на приложена програма да се разработи собствен тегел. Важно условие е механизмите за управление да са удобно разположени. Затова еднотиповите модели на различните фирми се различават по разположението на пулта на управление. Всеки потребител получава възможността да избере най-удобната за него техника - според разположение на клавиши, дискове, ръчки. Видовете шевове, които може да изпълнява шевната машина, също не са характеристика, която се пренебрегва. Те са изобразени със символи, които можете да откриете на предния панел, под капака или на дисплея. Невинаги е лесно да пресметнете броя на вариантите тегели, защото някои фирми отчитат не тегелите, а операциите.
Така един и същи вид бод може да бъде отчетен няколко пъти. Например: прав тегел, прав с изместване на иглата вляво, прав с
изместване
на иглата вдясно. Така в модела PS-35 на BROTHER броят на възможните шевове е 20, а операциите - 35.