Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Специалисти по религиозни учения твърдят, че ангелите са около нас, но присъствието им е особено забележимо по време на големите християнски празници.

В исляма се смята, че те са създадени от светлина, докато християнските са дело на Бога.

Ранните версии за тях показват, че те не са имали пол, но по-късно са описани като високи слаби младежи с меки черти, облечени в реещи се роби, специално пригодени около големите им бели крила.

Думата "ангел" идва от гръцката дума "англос", което означава "пратеник". Те могат да приемат много форми, обикновено са красиви същества с аура около тях.

Платон и Аристотел например са убедени, че небесните вестители съществуват. Вярата им в днешно време се споделя и от 70% от американците.

През 2007 г. мащабно проучване показа, че 57% от католиците, 81 на сто от тъмнокожите протестанти, 66% от евангелистите и 10 на сто от евреите са съобщавали за лични преживявания с ангела-хранител. Изумителното е, че една пета от хората, които изобщо не вярват също са имали среща с небесния си вестител.

В това отношение една най-впечатляващите истории стана известна по цял свят през 2008 г. Тогава една жена от Северна Каролина на име Колийн Бантън съобщи, че ангел по чудодеен начин е излекувал дъщеря й. Тя видяла лъч светлина на прозореца, който впоследствие огрял болничната стая, в която било момичето. Малко след това преживяване то се почувствало много по-добре.

Десетки книги описват свидетелства от първо лице за ангели, спасили хора, които са имали близки срещи със смъртта. Обяснението на учените е, че преживелите подобни мистерии най-вероятно силно са вярвали в свръхестествената намеса на Бога и служителите му.

Някои твърдят, че забелязват присъствието им най-вече, когато предотвратяват големи трагедии или бедствия. Ако се случи нещо добро, неочаквано и привидно необяснимо, често се приема, че е резултат от божествена или ангелска намеса.

Четете още:

Мистериозните преживявания на деца преминали през клинична смърт

Учен доказа: Можем да възкръснем до 8 часа след смъртта