Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волен Сидеров  СНИМКА: Архив
Волен Сидеров СНИМКА: Архив

"Случаят "Скрипал" щеше да бъде отдавна забравен досега, ако в Русия не бе станала смазващата победа на Путин в изборите. Този случай бе създаден, според мен, за да дискредитира Путин за изборите. Това не се случи. В момента виждаме една ескалация на напрежение точно, защото не се случи. Защото Скрипал не изигра своята роля." Това заяви шефът на депутатите от "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в парламента за случая с натровения с руски газ агент Сергей Скрипал във Великобритания.

"За да изразим пълноценно мнение е необходимо да направим един коалиционнен съвет с ГЕРБ, на който да се представи пълноценна информация за всички мнения, на всички държави в Европа, за да можем да вземем решение. Смятам, че тази победа на Путин, случаят Скрипал между другото сплоти руските избиратели, вече виждаме истеризиране на този случай и натиск на определени държави в Европа да започват дипломатическа война с Русия. Натискът е от тези изработили случая. Това е типично изработен в мозъчен щаб план от служби. Предполагам, че той е изработен от англоезичните служби. Това е сравнение с други подобни случаи", обясни Сидеров.

"До момента ние водим балансирана политика, за което аз поздравявам министър-председателя. Това е правилната политика. В този случай България трябва много прецизно, на аптекарски везни, да поддържа баланса в отношенията. Не трябва да се мърда с резки движения, да се правят дипломатически ходове за отзоваване на посланици и прочие. Това в никакъв случай. Аз знам, че има натиск отвън, но мотива да не правим резки движения е, че този случай не е изяснен докрай. Няма ясни и твърди доказателства за ролята на Русия в него, и в тази връзка не сме длъжни да правим резки ходове. Това трябва да бъде позицията на България в момента, според мен. Всеки друг ход, всяко друго изказване може да навреди на нашите национални интереси. В момента ние сме обект в една гео-политически игра и е важно да запазим балансираната роля, която досега имахме", категоричен бе Сидеров. По думите му премиерът Борисов трябва да внимава да не го "обърка някой от министрите му". Сидеров посочи, че в този случай визира изказванията на външния министър Екатерина Захариева, която преди седмици пусна туит, че подкрепя санкциите на Великобритания срещу Русия. Този проблем вече бил отшумял, а той се надявал Борисов вече да го е изкоментирал със Захариева, посочи още лидерът на "Атака".