Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Странната история на депутата, който бе  обвинен в сексуален тормоз от Мария Захарова и журналистки Леонид Слуцки е пети мандат депутат от партията на Жириновски.

Леонид Слуцки е в забранителния списък на ЕС и САЩ, а вилата му била на 200 м от резиденцията на Путин

Довел чужда делегация в Крим и опипал репортерка на Би Би Си, докато му задавала въпрос

Депутатът, когото журналистки и говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова обвиниха в сексуален тормоз, а Думата оправда, е в забранителния списък на ЕС и САЩ и не може да стъпва на тяхна територия. Той е близък с патриарх Кирил, а според някои публикации вилата му е на 200 метра от резиденцията на Владимир Путин в Ново Огарьово близо до Москва.

Медиите пишат, че през 2000 г. съпругата на 57-годишния Леонид Слуцки Лидия Лискова е купила парцел до президента. През 2002 г. го е продала на на пенсионерката Наталия Кабакова, в чийто двустаен апартамент в Москва живее сем. Слуцки безплатно. Журналистите задават и въпроса дали тя не е майката на депутата. После била построена и триетажна къща.

Притежавал две жилища в Москва.

Единият апартамент бил в блок на “Газпром”,

а другият – на името на 80-годишния Едуард Слуцки, вероятно баща на депутата, пише сайтът “Медуза”. Трето жилище имал в Ростовска област.

Депутатът има две момичета и доведен син, който работи в дъщерната фирма на “Роскосмос” - “Главкосмос”, която се занимава с продажба на изобретения на руската космонавтика.

Съпартиецът на Владимир Жириновски е известен с това, че е довел чужденци в Крим веднага след присъединяването на полуострова към Русия. Това се оценява високо в Москва.

Жириновски му издействал шефското място

в Комисията по външна политика в Думата, след като го похвалил пред Путин, че Слуцки успял да докара делегация от европейци в Крим, прокарал сам-самичък без дипломатическа помощ резолюция във Франция за сваляне на санкциите и бил дори по-добър от легендарния Хенри Кисинсжър.

Разбира се, гостите в Крим не са особено влиятелни политици в своите страни. Повечето са от националистически и маргинални партии. Слуцки оглавява „Руският фонд на мира”, който поема разходите по визитите на чуждите делегации. От Франция пристигнал Тиери Мариани от формацията на Марин льо Пен. Точно след това при Леонид Слуцки отишла една от оплакалите се от сексуален тормоз журналистки - Фарида Рустамова, кореспондент на “Би Би Си Русия”. Тогава народният представител я опипал, говорел й на “Зайо, зае... това Би Би Си”, а когато разбрал, че си има приятел, за когото ще се омъжва, казал: “Ще бъдеш негова жена и моя любовница”.

Друга твърди, че докато коментира политически въпрос,

винаги я гледал

в гърдите,

а ако минава в коридора, се обръщал след задника й.

Влиятелният политик посегнал и на Мария Захарова, при това пред много хора в ресторант, но никой не реагирал.

Кариерата му е свързана с бившия заместник-кмет на Москва по времето на Юрий Лужков и сегашен депутат Владимир Ресин. Неофициално говорели, че той е “татенцето” на Леонид Слуцки. Тримата щели да са съседи и в крайградските си вили в замразения през 1991 г. от Федералната служба за безопасност строеж на елитното селище “Родники”.

Обвиненият в сексуален тормоз народен представител е бил

шеф на една от дъщерните фирми

на големия холдинг "Микродин"

с оборот от милиарди рубли по онова време. После се е издигнал до председател на съвета на директорите на Проминвестбанк.

Междувременно Слуцки получава диплома за мениджър от Московския икономико-статистически институт и заедно с други колеги от "Микродин" отишъл заместник-директор в Уникомбанк, която обслужвала по онова време “Газпром”. Именно бъдещият депутат отговарял за връзките между двете структури.

Освен със сексуалните си посягания той е известен и с ексцентричностите си. На посещение в Сергиевския манастир “Света Троица”, един от най-известните в Русия,

Слуцки се появил на вертолет Robinson R44, за да не закъснее,

както обяснил после. Хеликоптерите са най-голямата му страст, разказа пред сайта "Медуза" депутатът Константин Затулин.

Слуцки влиза в политиката през 1999 г., когато е избран за депутат за първи път от "Блока на Жириновски". Бивш колега разказва, че бил много неуравновесен – бързо се палел, но се гордеел с това. Имал феноменална памет, помнел телефонни номера. А на снимките винаги се оказвал на първи план.

Леонид Едуардович е рекордьор по посещение в една и съща страна за една година - бил е във Франция 21 пъти за 12 месеца, преди да попадне в путиновския списък със санкции. Друга негова любима страна за посещение е Монако. "Вървите по Лазурния бряг и наоколо всичко е красиво, скъпо, разкошно, душата се радва и изведнъж пред вас се показва нещо приказно - скали, водопади. Попадате в съвършено различен свят". Бил приятел с принца на Монако Албер II.

Според негови колеги оцелявал благодарение на това, че винаги бил лоялен към властта. Никога не критикувал вътрешната политика на Русия.

Коментара ()

Вашият коментар