Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зашеметили я с електрошок, вързали я и отмъкнали корона и накити за 457 352 лева

71-годишната Елена Иванова, сестра на Кирил Рашков, ще се изправи очи в очи с четиримата си нападатели, които след бой й задигнаха златото. Пловдивската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу тартора на бандата - 58-годишния Йордан С., и извършителите на обира Марин П., Александър К. и Александър Д. Именно тримата нахлули в жилището на баба Елена на 27 срещу 28 май м.г. в село Йоаким Груево. Те скрили лицата си с черни маски, надянали ръкавици и се преметнали през оградата точно в 23,30 часа. В това време сестрата на цар Киро спяла.

Крадците първо влезли в една от стаите на циганския палат, където хъркал племенника на баба Елена. Апашите му теглили як бой. Първо бил зашеметен с удар в тила, а след това го завързали със свински опашки и с тиксо на устата. Оттам се насочили към покоите на баба Елена. Тя била събудена с ритници и юмруци. Нападателите използвали и електрошокова палка. Краката й и ръцете й обвързали с тиксо. През това време я питали къде са парите и златото.

Сестрата на Кирил Рашков им казала, че има в портфейла 300 лева, които те взели моментално. Взели да тършуват из палата и открили златото. То било пъхнато в кутии от шоколадови бонбони и бисквити. Бандитите грабили медальони, пендари, кехлибарени топчета, синджири с висулки, златни иконки, корона с рубин, скъпоценни камъни, гривни, обеци, 40 златни английски лири. Всичко това е на обща стойност 457 352 лева, посочват от прокуратурата.

Бандидите награбили плячката, прескочили оградата и се метнали в колата на Йордан С. Малко след края на селото край горичка спрели, пъхнали в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото и ги заровили в земята. По пътя изхвърлили телефоните си и електрошоковата палка. Разделили златото на баба Елена на четири равни купчинки, като всеки взел по една.

Четиримата обвиняеми са с мярка „задържане под стража“ и се намират в пловдивския затвор. Ако вината им бъде доказана, ги очаква затвор от 15 до 20 г. или доживотна присъда.