Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поредна провокация срещу България на турския президент Реджеп Ердоган, когото българският премиер Бойко Борисов всячески се опитва да сдобрява с държавите от ЕС.

Силният човек в Анкара се обърна към българските турци като ги приветства с думите ''Кърджали е част от нашите душевни граници'', съобщи сайтът „Хабербг.нет“.

Думите на Ердоган са изречени вчера по време на конгрес на партията му в град Сакария, в който живеят много изселници както от България, така и от другите балкански страни.

''От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния", каза турският президент.

Той определи като братя на хората в Сакария гражданите на Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и на Мостар.

"На тези братя, които носим в сърцата си и в очите си, за тези молещи се за успеха на Турция, пращаме нашите поздрави на всички жертви и потиснати наши братя", добави Ердоган.

След това подчерта:

"Всеки път го казвам: Тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници."