Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не сме се запознали с мотивите. Когато се запознаем ще можем да ги коментираме. Това, което сега ни кара да се замислим е дали това вето не е свързано с бивши членове на неговия екип, говоря за Елена Йончева и липсата на отговор на въпроса: участвала ли е в съдружие 50/50 с офшорка". Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по повод президентското вето върху Закона за банковата несъстоятелност, станал известен като закона за КТБ.

"Елена Йончева е внесла 5 хил. лева, а офшорката 315 хил. лева. Тази офшорка се представлява от Зорница Блъскова, която по информация от интернет е съдружник в друга фирма с Георги Георгиев. За нея докладът на "Алис партнърс" сочи, че е източила 42 млн. лева от КТБ", мотивира предположението си Добрев.

"Не получихме отговор на тези въпроси, а в същото време президентът се изказва много ласкаво по отношение на Елена Йончева. Как така участваш в съдружие с фирма, дори да пропуснем факта, че е офшорка, като даваш 5 хил. лева, а от другата страна се дават 315 хил. лева", допълни той. По думите му в интервю Николай Бареков твърдял, че Елена Йончева си е договаряла лично "космическите хонорари" с Цветан Василев в ТВ 7.