Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За първи път след спасяването на евреите днес отново показваме, че “Съединението прави силата”.

За "Прозореца на Овъртън" има много информация, въпреки че това е сравнително млада теория. Неин автор е Джоузеф П. Овъртън (1960 - 2003), старши вицепрезидент в Центъра за обществена политика Mackinac. Загива в самолетна катастрофа. Формулира модел за това как може да се манипулира общественото мнение и да се променят представите по крупни и утвърдени принципи. Теорията му илюстрира как съвършено чужди за обществото идеи се изваждат от помийната яма на общественото презрение, измиват се и в края на краищата законодателно се приемат. Казват ни, че цялото прогресивно човечeство абсолютно естествено е приело гейовете, тяхната субкултура, тяхното право да сключват бракове, да осиновяват деца и да пропагандират в училища и детски градини своята сексуална ориентация. Казват ни, че всичко това е нормално и в естествения порядък на нещата.

Лъжат ни!

Основателно този модел след гибелта на Джоузеф Овъртън е наречен на негово име. Но никой досега не е казал, че Овъртън, без да го е планирал, е предоставил “чудесна” теория за световните разузнавателни и контраразузнавателни служби. Дал им е теоритична обосновка за “модернизиране” и доразвитие на практиките, които се използват от векове под различно име - “черна” и “сива” пропаганда, “психологическа” война, “специални” и “активни” мероприятия, а напоследък и “хибридна” и “кибер” война. И всичко това с една основна цел - промиване на мозъци и манипулиране на общественото мнение в посока на поставените им цели и задачи от политически и държавни ръководства.

Не трябва да пренебрегваме и факта, че това се прави не само на държавно ниво. Тези практики са толкова ефективни и сравнително "безопасни" за използване, че са взети на въоръжение и от политически, финансови и бизнес елити, сепаратистки, екологически, религиозни и различни други организирани групи и движения.

Във връзка с разгърналия се дебат по не само противоречивата, а направо скандална "Истанбулска конвенция" си заслужава да се върнем на темата и да видим "Истанбул" и този документ през Прозореца на Овъртън. Чрез него може да се "узаконят" такива явления като педофилията, инцеста (сексуалните връзки между членовете на едно семейство), хомосексуализма и еднополовите бракове и щастливо осиновяване на деца от такива “семейни двойки”, детската евтаназия, за да се стигне до нещо абсолютно невъобразимо - канибализма, тоест да се легализира правото Homo sapiens да се изяждат един друг. И не метафорично, както вече става в глобализиращото се общество, а буквално - "Толкова те обичам, че ще те изям!"

Как можем да "излезем" от Прозореца на Овъртън? Мисля, че отговорът се съдържа в три думи. Четете! Мислете! Действайте! И мисля, че точно това се случи!

Ще започна с апокалиптична снимка на бъдещето, което очаква нашите деца, внуци и правнуци като резултат от манипулации от рода на “Истанбулската конвенция”, пречупено и през моите ограничени професионални познания по темата “активни мероприятия на специалните служби”.

И ще продължа не с цитиране на безкрайно интересните неща, които можете да намерите и сами в мрежата, а с един “необичаен” коментар за огромната полза на тази конвенция в светлината на това, което стана в България.

Надуха ни главите с това как “всички са подписали конвенцията”, как почти всички вече са я ратифицирали, как отиваме в джендема, на дъното на третия свят, ако не послушаме “началниците от Брюксел”, как "нема мърдане", както някои твърдят, бил финалът на SMS-а на премиера до неговите депутати с указанията да внасят и да гласуват документа.

И... изведнъж “Радецки” пристига с гръм! Слагам кавичките, защото в случая за разлика от дядо Вазов и одата му “О, Шипка!” нямам предвид руския генерал, а кораба, с който Ботев и четата му стигат до Козлодуйския бряг.

Най-после българинът се изправи! Не политически елити и управляващи, вземайки пример от колегите си от Вишеградската четворка! Не!

А българите - червени, сини, зелени, пембени (цветовете и на “Подкрепа”, и на Ватикана), православни християни и католици, мюсюлмани, евреи, арменци, синод и мюфтийство - целият народ каза: Не!

Осъзнаваме ли ние, осъзнава ли Европа, че най-после, макар и плахо, макар и бавно, един горд, но намаляващ народ с многовековна история, народ, създал най-старата с името си европейска държава и цивилизация, започва да се събужда. И да дава пример!

Пламъчето е слабо. То се люлее и политическите ветрове ще се опитат да го загасят. Но трябва да го опазим, трябва да се разгори. Народе!

Опитват се да ти втълпяват, че твоята изстрадала реакция е израз на хомофобия, на женомразство. Искат да ти откажат правото да защитаваш своите традиции, своето национално достойнство. Започна да се изправяш, да създаваш прецедент, да даваш пример на цялата Европа, но искат отново да те свалят на колене.

Не го позволявай! За първи път от историческия ден, когато се изправи и не позволи да изпратят твоите евреи в “Освиенцим” и “Дахау”, днес отново най-после демонстрираш, че “Съединението прави силата”. Отново сме заедно без никакво значение на партийни цветове и религиозни предпочитания - църква, бачкатори, фермери, творци.

Пред нас отново има брод - към бъдещето, рода, отечеството, държавата. Да тръгваме!