Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Понеже утре се очертава да е денят, в който неонацистите ще отбележат годишнината от убийството на ген. Луков (застрелян от антифашистка бойна група), добре е да си припомним кой е Луков и кои са легионерите, чийто водач е бил генералът. За да няма съмнение, ето какво пише в Уикипедия:

"Съюзът на българските национални легиони (СБНЛ; до 1935 г. – Съюз на младежките национални легиони) е ултранационалистическа профашистка и пронацистка организация в България, активна през 1932 – 1944 година и определяна като най-мощното фашистко движение в българската история."

И още:

"Организацията изповядва идеология близка до фашизма, включваща създаване на тоталитарен еднопартиен режим, премахване на пазарната икономика и пълен контрол на държавата върху стопанския и обществен живот, антисемитизъм и враждебност към чужденците, антикомунизъм, антимасонство, противопоставяне на интернационализма и пацифизма. Демонстрира симпатии към италианския фашизъм и националсоциализма, от които заимства различни идейни постановки, символи, лозунги и терминология."

Коментарът е от фейсбук