Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Цонев СНИМКА: Архив
Йордан Цонев СНИМКА: Архив

"Добре е когато четете думите на почетния председател Ахмед Доган, да бъдете много внимателни. В обръщението си по Коледа той изрази загриженост за стабилността на държавата, като подчерта, че няма подготвени субекти, които да поемат управлението и променят политиката в държавата.

Днес пихме едно кафе с д-р Доган и той ме попита: Ако това е коледен подарък – моята загриженост за държавата, защо трябва да е само за Борисов. Би трябвало да е подарък за всички институции и особено за президента Радев, защото той е един от факторите, които трябва да се грижат за стабилността на България."

Така коментира словесния сблъсък между президента Радев и премиера Борисов депутатът от ДПС Йордан Цонев пред БНТ.

По думите му остри нападки между президент и премиер не изглеждат добре нито за държавата, нито за българските граждани.

"Този процес на влошен диалог между институциите, на моменти има много неприятен тон. ДПС никога не е участвал в процеси, които влошават диалога, защото това се отразява на стабилността на държавата. И затова сме дали няколко пъти знаци в тази посока. ДПС ще запази добрият тон. И добре го каза колегата Пеевски – не е добре за държавата, когато има конфликт между институциите, коментира депутатът от ДПС", допълни Цонев.