Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За съжаление и тази олимпиада няма да се размине без допинг скандали. Японският състезател по шортрек Кей Саито беше първият, който даде положителна проба и моментално изхвръкна от олимпийското село.

Около младото японче едва ли ще се вдигне много шум, при положение че погледите на всички са насочени към руснаците. Отзвукът от жестоките им наказания заради масово допингиране така и не отшумява. Както е известно, руските знамена ги нямаше по време на официалната церемония по откриването на зимната олимпиада. На стадиона гостите от

Русия се появиха в екипи без отличителни знаци, а над тях се вееше знамето с олимпийските кръгове

Руските спортисти изживяха голяма драма в дните преди началото на олимпиадата, след като Спортният арбитражен съд в Лозана първо оневини голяма част от наказаните от МОК, а след това окончателно забрани на 47 руски спортисти да се явяват на игрите в Пьонгчанг. Така извън голямото шоу останаха звезди като 6-кратният олимпийски шампион в шортрека Виктор Ан, както и великият биатлонист Антон Шипулин. Инфарктният развой на събитията съвсем естествено вбеси Москва. Външният министър Сергей Лавров директно обвини американците, че стоят зад невижданото по размерите си наказание в историята на олимпийските игри.

"Отстраняването на страната ми от игрите в Пьонгчанг беше оркестрирано от САЩ. Изфабрикуваха допинг скандала, за да ни махнат от олимпиадата. Те прекрасно осъзнават, че нямат никакъв шанс да ни победят в честен двубой", заяви Лавров в интервю за телевизионния канал "Русия 1". Малко по-късно интервюто беше публикувано и на интернет страницата на външно министерство и така се превърна в официална позиция на Москва. Янките засега не отговарят на обвиненията и си гледат техните интереси и медали на зимните игри в Южна Корея, където вече тече бясната надпревара кой ще е първи по медали.