Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: mbal.rousse.bg
СНИМКА: mbal.rousse.bg

Лекарите в УМБАЛ „Медика – Русе“ се борят за живота му

Тежко е състоянието на 57-годишният мъж, който беше приет днес по обед в УМБАЛ „Медика – Русе“ с изгаряния, съобщиха от медицинското заведение. Пациентът, за когото има съмнения, че е запалил цигара и така опожарил ортопедичното отделение на УМБАЛ „Канев”, е бил приет в лечебното заведение в 11.30 часа. За да се обработят изгарянията се е наложило незабавна операция, извършена от пластичният хирург д-р Наско Тютюнджиев. Мъжът е бил приет в термичен шок, трудно контактен и дезориентиран. Допълнително състоянието му е било усложнено от травмата заради която е бил настанен в УМБАЛ „Канев“. Мъжът не е могъл да обясни как точно се е случил инцидента. „Към момента пациентът е настанен в реанимацията на УМБАЛ „Медика – Русе“ с 25 % изгаряния от втора и трета степен основно по ръцете и краката. Състоянието му е тежко, но няма непосредствена опасност за живота му. Към момента е рано да се правят прогнози за бъдещото възстановяване. Това ще стане ясно в близките дни“, каза д-р Тютюнджиев. Според анестезиолога д-р Симеон Михов, вероятно ще се наложи кръвопреливане на кръвна плазма, за да може да се възстанови. За целта ще се търсят кръводарител.

Въпросният пациент скандално предизвика пожар в УМБАЛ „Канев“ тази сутрин, съобщиха по-рано от полицията в Русе. Огънят тръгнал около 6 часа в неделя сутринта в ортопедичното отделение на болницата. Въпреки забраната за тютюнопушене в района на цялата болнична сграда пациентът, на когото предстояла хирургична интервенция, не се съобразил с нея. Той смело решил да се възползва от факта, че е настанен в единична стая, няма кой да му попречи и запалил цигара.

Поради ограничеността на действията си, тй изнървал папиросата, тя паднала и подпалила болничен инвентар, от там огънят се прехвърлил върху обзавеждането. Друг болен, от съседна стая, усетил дима в отделението и се развикал отчаяно за помощ. Дежурните по това време медицински сестри реагирали веднага и успели да потушат с пожарогасители огъня. Огнеборците се отзовали също на сигнала и загасили пожара. Унищожено е част от обзавеждането на стаята. Пациентът – пушач бил изпратен и настанен в УМБАЛ „Медика-Русе“ с обгазяване и обгаряния от втора и трета степен на левите крайници и таза.