Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Таньо Танев призна вината си и изрази съжаление. Снимка: 24 часа
Таньо Танев призна вината си и изрази съжаление. Снимка: 24 часа

Затвор от 13 г. и 4 месеца постановиха пловдивските магистрати за мъж, пребил до смърт любимата си. Това е осма поред присъда за 40-годишният Таньо Танев.

На 30 януари м.г. той уби с ритници 50-годишната си любовница Мариела Томова. Тя издъхна от тежка черепно-мозъчна травма. Двамата ги събрала чашката и страстта към питието. Периодично се събирали в дома на мъжа на бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив. Във фаталния ден Таньо поканил свои познати - мъж и жена, и започнали да се наливат с уиски. Гостът забелязал, че дясното око на Мариела е синьо и с кръвонасядания. Бил наясно, че Танев редовно пребивал по-възрастната си половинка.

Същия ден в дома на Таньо пристигнал техник да ремонтира бойлера. Компанията продължила да пие. Майсторът си тръгнал. Домакинът изпратил със силен ритник в гърба Мариела да почисти банята. При удара тя се свлякла. Гостите си заминали. Жената поискала пари от любимия, но той отказал. Тя посегнала към чантичката му, което го вбесило. Съблякал я гола и започнал да я рита. По-късно Мариела починала от травмите си.

Съдът призна Танев в извършване на умишлено убийство по мъчителен начин. Той призна вината си и това му намали с 1/3 наказанието от 20 г. затвор. Така реално ще лежи 13 г. и 4 месеца. 40-годишният мъж има досега седем присъди.