Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

37-годишният Георги Колев от Троян, който уби съпругата си Красимира /35 г./, пробождайки я 24 пъти с нож, остава за постоянно в ареста. Това реши Ловешкият окръжен съд, след изтичането на първоначалната мярка за задържането му за 72 часа. Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. За извършеното престъпление се предвижда наказание повече от 10 години лишаване от свобода. Зверското убийство бе извършено около 2.30 часа в неделя. Георги сам позвънил в полицията, казвайки че май е убил жена си. Служители на реда го намерили в апартамента му с не особенно дълбоки рани по корема, а по трупа на Красимира имало множество пробождания.

По неофициална информация, Георги първо разказал, че жена му се прибрала пияна. Направил й забележка, избухнал скандал, тя докопала нож и го наръгала няколко пъти. Успял да й отнеме острието и в яда си започнал да я дупчи.

Съдебни лекари обаче казаха, че жертвата не миришела на алкохол. Освен това по ръцете й нямало рани, което говорело, че не се е отбранявала. Фатални са били два удара, нанесени в сърдечната област, останалите 22 вероятно са правени след смъртта й.

Красимира и Георги били семейство от около две години, но нещата между тях не вървяли. Бракът им дотолкова се пропукал, че тя потърсила помощ от съда заради постоянен тормоз. На 17 януари т.г. била издадена ограничителна заповед от Районен съд-Троян, с която Георги се задължавал да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си, бил отстранен от съвместно обитаваното жилище и му била наложена забрана да приближава Красимира на повече от 100 м. Тя пък останала да живее в неговия апартамент заедно с майка му.

До неделя, когато след доста изпит алкохол сатрапът нарушил ограничителната заповед, отишъл в апартамента, скарал се със съпругата си и я убил по най-брутален начин.