Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

България влиза в Шенген до края на годината? Емил Радев СНИМКА: Архив

Има реална възможност за влизане на страната ни в Шенгенското пространство до края на годината, заявиха в Русе евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев. Според тях, през последните три месеца е било направено много за приемане на България в Шенгенското пространство и до края на годината има предпоставки да се осъществи тази цел.

България вече е във визовата информационна система и визовия калкулатор, припомни Андрей Новаков и добави, че за реално приемане в Шенгенската общност страната ни има подкрепа от европейските институции, каквито са Европейската комисия и Европейският парламент. Наскоро такава подкрепа е била изразена и от страна на Германия, която бе една от държавите с резерви до сега.

Влизането в Шенгенското пространство ще разтовари международния трафик през Русе и ще облекчи натоварената граница, каза Андрей Новаков. Той заяви още, че, като член на Европейския парламент, полага усилия да осигури европейско финансиране на важни инфраструктурни проекти, какъвто е проектът за Дунав мост 3 при Русе. Двамата евродепутати Андрей Новаков и Емил Радев смятат, че няма никаква предпоставка за промяна на мястото на Русе като център на Северния планов регион и смятат, че този статут на дунавския град не може да се промени. Дунавският град е бил винаги безспорен лидер в този регион, подчерта Новаков.

Коментара ()

Вашият коментар