Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Намериха потъналата кокаинова подводница на Пабло Ескобар. Търсят къде е скрил съкровище за 70 млрд. долара

Смята се, че бивши агенти на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) са открили една от наркоподводниците на наркобарона Пабло Ескобар, които той използват за трафик на кокаин.

Ескобар използвал подводниците, за да транспортира кокаина от Колумбия до Пуерто Рико, след което наркотикът отивал за САЩ.

Ако подводницата бъде намерена, тя може да предостави информация, която в крайна сметка да разкрие местонахождението на скритото съкровище на Ескобар на стойност 70 млрд. долара, за което се носят слухове. Водолази, които преди са работили за ЦРУ, проучват непознат район близо до бреговете на Колумбия, информира Sun, цитиран от "Профит".

В клип от предаването, качен в YouTube канала на Discovery Великобритания, бившите агенти от ЦРУ Дъг Лау и Бен Смит се гмуркат близо до крайбрежието на Колумбия, но не намират нищо ценно.

Подводните камери заснемат как те претърсват морското дъно и намират метални парчета и кутия, но нищо повече, което да ги насочи към парите. Екипът обаче заключава, че течението може да е преместило отломките и все още се надяват да ги намерят наблизо.

Пабло Ескобар оглавява картела Меделин, който осигурявал 80% от кокаина за САЩ през 1980 г. Той започва да се занимава с трафик на кокаин през 70-те години и преуспява дотолкова в престъпната си дейност, че в определен период използва 15 самолета и шест хеликоптера, за да вкарва наркотика в САШ.

До средата на 80-те години картелът на Пабло Ескобар генерира по 420 млн. долара приходи на седмица, или близо 22 млрд. долара годишно.

През 1989 г. той е класиран на седмо място сред най-богатите хора в света от сп. Forbes. Есобар е убит през декември 1993 г.

Коментара ()

Вашият коментар