Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волен Сидеров благодари на ГЕРБ за Истанбулската конвенция. СНИМКА: Румяна Тонева
Волен Сидеров благодари на ГЕРБ за Истанбулската конвенция. СНИМКА: Румяна Тонева

Благодаря на ГЕРБ, че се вслуша в нашия призив и оттегли Истанбулската конвенция, заяви току-що лидерът на депутатите на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

"В последните седмици имаше скърцания между нас и ГЕРБ. Тъй като явно има натиск отвън и напрежение в обществото, това е правилното решение", каза Сидеров, с уговорката, че патриотите са против насилието спрямо жените и децата, но и спрямо мъжете.

Зам.-шефът на групата Искрен Веселинов отсече, че вчера НС е приело конвенция, която чака от 48 г. Така и тази можело да почака.

"По принцип сме "за" пряката демокрация, но е много важно как ще бъде формулиран въпросът", подчерта Сидеров на въпрос подкрепя ли искането на БСП да има референдум. Социалистите не се отказаха от национално допитване да ратифицира ли България Истанбулската конвенция, въпреки че ГЕРБ засега я оттегли.

"Не знаем какво ще се случи. Може да почне Трета световна война, всичко е много динамично", каза Сидеров на въпрос как ще коментира срока, който постави ГЕРБ за ново разглеждане на взривоопасния документ - края на юни.

5 члена променят цялата същност на конвенцията - с номера 3, 4, 12, 14, 60. Чл. 12 отваря вратата на еднополовите бракове, каза шефът на парламентарната комисия по младежта Славчо Атанасов.