Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Елдъров е в затвора с мярка "задържане под стража" по друго дело.
Владимир Елдъров е в затвора с мярка "задържане под стража" по друго дело.

Владимир Елдъров ощетил петима клиенти с 321 500 лева, твърди прокуратурата

Ново обвинение - за измама и злоупотреба с доверие, внесе в съда пловдивската окръжна прокуратура срещу 38-годишния адвокат Владимир Елдъров. По друго дело за поръчителство на палежи и подбуждане към убийство на конкуренти, той получи 7,6 г. затвор. В момента обжалва на по-горна инстанция.

Според новото обвинение от ноември 2011 до юли 2014 г. Елдъров е причинил имотна вреда на петима свои клиенти в размер на 321 500 лева. Като адвокат той бил упълномощен да ги представлява по застрахователни дела за изплащане на обезщетения за техни пострадали близки при катастрофи. Парите се превеждали по негова банкова сметка, но той не предавал парите на пострадалите, а ги оставял за себе си, твърди прокуратурата.

Сумите варирали от 47 000 до 80 000 лева. В един от случаите Елдъров присвоил изцяло преведеното обезщетение в размер на 80 000 лева. Така сумите в неговите  сметки набъбнали до 354 958 лева.

24 души били негови клиенти по въпросните дела за катастрофи. Адвокатът едностранно решавал да увеличи възнаграждението си, като по свое усмотрение оставял част от присъденото обезщетение за себе си. Сумите, с които ощетил пострадалите, варирали от 700 лева до 35 000 лева.

По делото са били разпитвани множество свидетели, изискани са банкови справки, извършени са очни ставки, изготвени са експертизи, изискани са копия от документи и застрахователни книжа.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, по които е обвинен, е лишаване от свобода до 8 години. Съдът може да постанови конфискация на част от имуществото му. В момента Елдъров е в затвора с мярка "задържане под стража".