Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: NOVA
Кадър: NOVA

Това, което се случва в Иран, е изцяло иранска работа. Няма намесени външни сили. Разбира се, има много натрупвания и причини. Естествено, икономическата обстановка е едно от обясненията.Всъщност, има ръст на икономиката на Иран в последните години, но се покачват и цените. Това каза пред Нова телевизия журналистът от вестник "24 часа" Георги Милков.

 Когато протестиращите крещят "Долу диктатора!", трябва да се знае за кого се отнася призивът, обясни журналистът. 

"Това, което започна на 28 декември като протест, беше недоволство срещу правителството, срещу Рохани. Срещу икономическата му политика. Но той е на държавна длъжност и след като му изтече мандатът, може да не бъде преизбран. После се случи нещо нечувано! Започнаха да се чуват възгласи "Долу Аятолах Али Хаменей!". А това е много сериозен възглас в Иран, защото обикновено никой не поставя под въпрос властта на върховния лидер", заяви Милков.

"Ако и средната класа в Иран припознае протестите като свои, имаме повод за притеснение. Защото дестабилизацията на страна като Иран предизвиква сериозни процеси, които бихме усетили и тук", прогнозира Георги Милков.