Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Отидох в Централна поща да си платя пощенската кутия там - чинно и в срок.

Но отказаха да ми вземат парите и така да отметна още една изпълнена точка от многото други преди Нова година. Не им работела системата.

Казвам им: "Нека ви оставя парите, като проработи системата, впишете каквото и където трябва и ми оставете касовата бележка в моята пощенска кутия. Така ще ми спестите ново разкарване в някой от двата последни работни дни от тази година.

Не можело. Седят няколко жени, не знам от чии пари им се плащат заплатите, но те не пожелаха да вземат моите. Не ми се беше случвало отдавна някой да откаже да ми вземе парите!

Питам ги=: "Възможно ли е такова нещо малко преди 18-та година на 21-и век?"

Те: "Не може и точка. Не ни губете времето!"

"Ама вие и така не правите нищо, защото не ви работи системата, как така ще ви губя времето - времето да не правите нищо. Вие ми го губите, защото ще трябва пак да идвам при вас."

"Не ни работи системата. Толкоз!"

До мен мъж на около 50 се пали: "То да беше само вашата система, цялата държава не работи, държавата се срива и се превръща в чудовище, което мрази собствените си граждани и нехае за тях!"

Поглежда ме и явно ме разпознава кой съм: "Вие и такива като Вас, г-н Слатински сте виновни! Защото един по един това умните хора се дадохте да Ви смачкат и дойде една пасмина неграмотници и некадърници, дето докато не разтури всичко, няма да се спре. Цялата ни система се е разкапала и скоро няма да се оправи."

Замълчах си - на обществени места в подобни разговори не влизам. Вярно, че може системата на Централна поща да се е развалила поради някакъв неин си, централнопощенски проблем. Но че все по-често на все повече места нещата не функционирам както трябва, налага се да чакам повече време и да си имам работа с все по-малко способни и Оправни чиновници и служители - това го забелязвам напоследък, наистина.

Нашествието на дилетантите е като нашествието на скакалците - не че всичко могат да изядат, погълнат и присвоят, но могат да опустошат всичко, така че с години след тях нищо да не поникне, камо ли да даде плод.

От фейсбук