Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Възпитаният, Успелият и Заядливият

Той вървеше пред мен и носеше чанта пълна с подаръци, много ми приличаше по походката на Георги Димитров (преди процеса?). Плътно зад него се движеха две жени, едната негова, другата не. Вървяха мълчаливо и устремено към един от ръкавите на летището в Милано.

Ухаеха прекалено силно на прекалено много парфюми. На паспортната проверка нямаше опашка и можеше да се мине веднага. Господинът и двете му придружителки застанаха на ограничителната линия срещу гишето и зачакаха. Гледаха се безмълвно с италианския граничен служител около шест секунди. След което мъжът пристъпи колебливо напред няколко сантиметра, отстъпи решително точно толкова, поизправи си гърба, взе си въздух и каза с възпитана възторженост - "Добър ден!"

Италианецът го погледна изпитателно, съсредоточи се и му махна приветливо да се приближи към него.

Чакахме полета за България пред изход 21. Той със зелено спортно яке, ниско чело и излъчване на италиански хубавец. Черните му къдрици бяха приковани към черепа с половин кг гел. Говореше по смартфона си. Така стратегически се беше позиционирал, че можехме да го чуваме всички. А той охотно и високо обясняваше как и откъде да мине шофьорът на камиона му.

Даа! Той имаше камион и ние, хванати в капана на вървящата опашка към последната паспортна проверка, успяхме да чуем всичките му безмилостни указания, към нищо неразбиращия шофьор на другия край на линията.

След като се увери, че всички за разбрали, че има камион и че е успял в тоя живот, реши да затвори. Обаче в един момент към опашката се присъединиха още десетина закъснели пътници. И всичко започна наново......

После самолетът излетя. После кацна. Първите от петдесетината човека, които си откопчаха коланите и станаха да слизат от движещия се самолет, бяха двамата герои - Възпитаният и Успелият.

Стюардесите напразно викаха умолително - "Моля, останете по местата си! Моля останете...! Моля...!!!"

А заядливият, Заядливият всъщност съм аз, който все нещо лошо търси в хората.

К'во са ми виновни тия двамата. Те просто са обикновени карикатури, нарисувани от Майката Природа.

От фейсбук