Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През март т.г. Деница Златева, висш кадър на БСП пусна "бомбата" че Путин идва на 3 март. В отговор на внушение от руския посланик. Още тогава писах, че е малко вероятно това да стане, по чисто технологични причини - подобни визити никога не се оповестяват толкова рано и с такава сигурност. Да не говорим, че тогава не знаехме датата на изборите за президент в Русия, но беше ясно че Путин няма да зареже кампанията си и да печели избори на Шипка.

Сега президента Радев гледа "запази лице" и "отлага". Истината е, че всички от властта - и ГЕРБ и БСП много искат да демонстрират с визита на Путин своята "двойствена" природа на членство в ЕС и НАТО, като точно по време на европредседателството реализират подобно посещение.

Путин няма да пропусне да поеме подадената топка и да разиграе поредната си политико-психологическа операция срещу ЕС. Друг е въпросът, че към посещението на Путин и за да бъде предметно родният елит ще се опита да предложи отново теми за разговори и стпен на готовност по Белене, Турски поток в България, дори Бургас-Алекснадруполис.

*От фейсбук