Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдът оправда Владимир Добрев от Пазарджик, който бе понижен за 6 месеца, защото предизвикал нервен срив у колеги с актуална беседа и инструктаж по темата “Корупция” зад решетките

Колкото и добре да живее корумпираният чиновник, може да се озове в затвора. Как обаче да е подготвен за условията там, ако редовно прибира под масата пари за шофьорски книжки или транспортни лицензи? Само с инструктаж на място!

Пазарджишките инспектори от Държавната автомобилна инспекция вече са готови теоретически и практически за подобен изход от кариерата им. Лично шефът им Владимир Добрев ги отвежда зад решетките. Надзирателите посрещат групата радушно, но прибират личните карти и мобилните телефони, следва спонтанна среща с евентуални съкилийници, а в затворническия клуб беседват по актуални теми от новините, свързани с арестите на корумпирани колеги от ДАИ. Директорът Добрев не спирал да намеква на колегите си, че това чака нарушителите на закона.

Тази екскурзия в Пазарджишкия затвор не просто шокира дама от ДАИ, но я провокира да напише жалба срещу шефа си Добрев. Според главната инспекторка Таня Гуглева затворническият инструктаж предизвикал нервен срив у колегите ѝ, които минали на успокоителни заради стреса. След жалбата ѝ системата се задвижва мълниеносно и областният директор е свален от централата в София на по-нисък ранг за 6 месеца заради превишаване на правата.

Всичко това се случва на 8 юни, но в петък административният съд в Пазарджик отмени дисциплинарното наказание на директора на ДАИ за област Пазарджик.

“Никого не съм карал насила да идва в затвора. Поканих ги. На входа всеки предаде личната си карта и мобилния, но такива са изискванията там. Една от килиите беше отворена и началникът на охраната покани, който иска, да я разгледа. Двама колеги се възползваха”, описа превантивния инструктаж Добрев пред “24 часа”. Драматичната емоция на своята колежка Гуглева пък той оправдава с желанието ѝ да заеме неговия пост, което тя демонстрирала на два пъти.