Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убиец от Русенско влиза за 15 години в затвора Снимка:Архив

Окръжна прокуратура – Русе ще изпълни присъда от 15 години лишаване от свобода при строг режим за извършено убийство, съобщи Темида. Присъдата вече е влязла в сила след като делото бе разгледано на три съдебни инстанции. Андрей П. е бил признат за виновен по обвинението на прокуратура за това, че на 20.11.2015 г. в русенското село Новград, умъртвил 69-годишния Иван И., като деянието е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост. Престъпление по чл. 116, вр. чл. 115 от НК.

Освен лишаване от свобода Андрей П. е осъден да заплати на близките на убития общо 100 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди. Андрей П. и жертвата му били стари приятели, като редовно употребявали алкохол заедно.

Сутринта на 20.11.2015 г., около 10 часа двамата се срещнали, при което обвиняемият поканил Иван у дома си, за да се почерпят с домашна ракия. Докато пиели ракия, въпреки дългогодишното си познанство, между тях възникнал жесток скандал. Тогава Андрей П. грабнал от масата ножа и нападнал с него Иван.

Нанесъл на жертвата си общо 10 прободно-порезни рани с ножа, 9 от които били в областта на шията, в резултат на които настъпила смъртта му. В 15.16 часа Андрей П. се обадил на национален телефон 112 и заявил, че е намерил в дома си убит човек, когото не познавал, но веднага бил задържан за извършеното убийство. Присъдата е влязла в сила и подлежи на изпълнение.

Коментара ()

Вашият коментар