Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не съм гледал филма на Елена Йончева. Помните ли Берлинската стена, където се стреляха на месо? Няма да давам пример за стената в Израел. Хората пак прескачаха... Когато си депутат, да се държиш като журналист, който търси евтина слава, е жалко.

При едни други години при кучета и стрелба на месо имаше хора, които я прескачаха. Тук няма кучета, няма стрелба, няма и ток. Това е стена, която възпира масовото преминаване.

Този съвестен гражданин няма ли да извика патрули. Както виждате на кадрите, тя седи отстрани и гледа. Може да ги е почерпила локум, бонбони и кафе.

Имаме три проблема с оградата - нямаме достатъчно патрули, видеонаблюдението, в което изтичат ресурсите, и човешкият фактор. Винаги ще има хора, които ще се изкушават да приберат едни пари и да помогнат на нелегални мигранти. Подобни случаи има, но и немалко са разкритите нелегални мрежи.

Защо не отидете да снимате в Гърция някоя база или пристанище? Това всичкото е обявено за специални обекти. Трима души са били на място - тя, операторът и шофьорът. Те отиват да снимат и да наблюдават как нелегални мигранти преминават оградата. Аз на тяхно място ще ги сваля и ще им бия два шамара. Ще ги питам "Ало, какво правите тук?!"