Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След като доказа още веднъж, че русофилството на българите и българофобството на руснаците са не само взаимно свързани, но и общият им знаменател е невежеството, гласът на руската имперска политика Мария Захарова е на път да сбъдне надеждата на хората със здрав разум у нас, че все пак ще се отървем от болестното състояние на религиозната заблуда на русолюбието. Не е чудно, че по софийските улици, например в квартал “Лозенец”, започнаха да се появяват надписи “Русия лъже”:IMG_7492

С изявлението си, че спасението на българските евреи било заслуга на Червената армия, Захарова започна още по-убедитлно да спасява заблудените българи от вековната зараза, описана от създателя на социализма в България Димитър Благев като “ грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”.

Под влияние на тази истина, преди да се болшевизира и да “обърне палачинката”, ранният Георги Димитров също е споделял мнението на Благоев и изобщо на българите, които са били съвременици на руската българофобия. В книгата си “През България за Дарданелите. При царска Русия и съветите” д-р Никола Петков цитира статия на Георги Димитров в “Работнически вестник” от 1915 г., в която казва следното:

“Русия изхождаше не от желание да създаде една голяма и силна държава на Балканите, а с твърдото намерение да тури ръка на новата балканска държава и тъй да се доближи до Проливите!

„Русия беше и е и днес решителен враг на една силна и независима България.

Първо защото тогава България би изместила Русия в ролята и на християнски покровител на Балканите и второ защото една силна и независима България би била най-голямата преграда на руските завоевателни планове на Балканите”.( стр. 54)

Преди Благоев и Г.Димитров нацоналният ни герой Христо Ботев, когото вероломно обявиха за първия български комунист, също е изповядвал истината бз илюзии по отноиение на руската политика:botev

Давам тези примери, известни на желаещите да знаят истината днешни българи, за да илюстрирам как с течение на времето руската и проруската пропаганда са изкоренили базисни представи на съвременниците на руската антибългарска политика, споделяни от родоначалниците на днешния сакрален за левичарите у нас култ към лъжата за братските чувства между народите на Русия и България.

За днешните следовници на Благоев и Димитров се е превърнало в папагалска мантра повтарянето на твърдението, според която народът ни обича по генетични причини всичко руско. В руската интерпретация ( на Захарова и на подобните й самозвани руски говорители, изказващи се от името на българския народ), народът ни е контрапункт на шепа “продажни” управляващи българи, които си позволяват да не обичат Русия в противовос на масово споделянето от благодарните българи русофилство. В този смисъл се изявяват задължително руските посланици в София, говорейки за мнозинството от българите като за русолюбци. Същата увереност изрази и в провокационното си интервю по Нова телевизия съвременният главен шаман на руския шовинизъм Александър Дугин.

Ако има отделна прогноза, която бих се радвал да съм направил основателно, това е нагачащата след изявята на Захариева констатация, че освобождението на България от проруските заблуди ще бъде осъществено с решаващата помощ на Москва. Самият Путин даде знак, че съм на прав път да вярвам в това, след като се подигра с българските чувства по твърде чувствителия въпрос за българската азбука- няма как онези, които са му подхвърлили тази идея, да не са наясно колко незащитима в очите и на най-яростните русфили у нас е тази провокация. Сега Захарова показва, че следва тази линия, която помага на много болни от русофилия мозъци у нас ако не да се излекуват окончателно, то поне малко да обърнат внимание на остатъците от здрав разум в себе си, поразен от поразителното невежество на стандартния русофил в България и на бългрофобите в Русия.

Да се надяваме, че лечението ще продължи. И тогава наистина трябва да покажем благодарност към заслугите на руснаците за нашето освобождение от тях. Можем със златни букви да изпишем на нов момумент: “На постсъветската освободителка на България от култа към русолюбието, от благодарния български народ”.

Противно на “доктрина Борисов” за отношението му към Кремъл под мотото “да не дразним Путин”, самият Путин явно прави обратното: “да дразним троянския си български кон”. Което помага на някои тукашни коне с капаци да прогледнат, да се надяваме.

Изглежда най-после духът на Антим Първи ще получи отговор на въпроса си към руснаците ” кой ще ни освободи от вас” . Как КОЙ ? Руснаците пак ще не освобождават и този път- от себе си!

Захарова има всички основания да се надява да послужи за прототип на подобен паметник в цял ръст. Монументът на окупационната червена армия ( МОЧА) ще придобие нов смисъл като Монумент на освободителната ни чаровница.

Ето и предложения за скулторите, които биха се заели със задачата да увековечат Захарова по нейни снимки от сватбата й в Ню Йорк, рапространени от руски блогър:

От личния блог на автора