Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Не знам за какво е тази акция, в момента съм в София на пленум на БСП”, заяви за „24 часа” Георги Стоилов. „Нямам никакво бизнес участие в заведенията и заложните къщи на брат ми Илия. Дано не става дума за акция срещу него по политически причини, свързани с БСП и моето присъствие в парламента”, опасява се депутатът. „Нещата са напълно изненадващи за мен. Не съм се чувал повече от месец с брат ми Илия, не знам да има някакви проблеми в бизнеса си. Надявам се, че полицията и разследващите ще си свършат работата и истината ще излезе наяве”, заключи по телефона народният представител от БСП Георги Стоилов.

Засилено е полицейското присъствие на изходите на Русе, текат проверки. Акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура е по сигнал за организирана група за рекет, обясни пред русенски журналисти телефона говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Според нея, в Русе се извършват претърсвания и оглед на документи и повече информация ще бъде дадена след като специализираните органи приключат работата си. Акцията е насочена срещу сериозно организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици. Извършват се претърсвания и изземвания в различни обекти - жилища, офиси, а също нощно заведение, заложна къща и кафене, намиращи се в централната част на града. Арнаудова отказа да даде повече информация, за да не попречи на следствените действия за постигане на максимален резултат.

Депутатът Георги Стоилов попадна в парламента по принципа 10, от 10. Десетият в русенската листа измести втория Добрин Данев, бивш народен представител в два парламента. Стоилов получи близо 2500 преференции от симпатизантите на левицата в региона. Той е на 36 години и има две висши образования - икономическо и инженерно. „Не смятам, че в номера 10 се крие причината, хората ми вярват и гласуваха за мен, затова няма да си правя отвод, а ще работя за Русе”, заяви Георги Стоилов след изборите. 

Депутатът Георги Стоилов  СНИМКА: ruse.bsp.bg
Депутатът Георги Стоилов СНИМКА: ruse.bsp.bg