Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В окръжния съд на Пазарджик започна дело срещу кметът на община Септември Марин Рачев за укриване и не плащане на данъци в особено големи размери. Според обвинителният акт в качеството му на едноличен търговец през периода от януари 2005г. до септември 2006г.

Рачев е укрил и не е платил ДДС от продажбата на горива в размер на 115 106 лева. Според обвинението това е станало като не всички приходи от продажбата на бензин, дизел и газ в обектите му са били декларирани по надлежния ред и за тях не е платено ДДС. Престъплението е установено с ревизионен акт от 2011 година.

Пред журналисти Марин Рачев заяви, че е доволен от започването на съдебния процес, защото на него ще докаже невинността си. Той обясни, че през 2010г. при ареста на тогавашния шеф на БОП в Пазарджик Георги Грозданов са били обискирани и неговите офиси и е иззета счетоводна документация. Това е станало по обвинение, че служителят на МВР е рекетирал предприемачи, които са имали делови отношения с Рачев. По-късно Георги Грозданов бе оправдан по всички обвинения. През 2011г. на Рачев обаче е направена данъчна ревизия, на която той твърди, че не е успял да предостави всички си документи, защото те са се намирали в софийска градска прокуратура. Вследствие на това му е бил съставен ревизионния акт за неплатено ДДС.

Преди даване ход на делото съдът прие за разглеждане и граждански иск от НАП срещу Марин Рачев за главница от 115 106 лв., като точният размер на дължимите лихви по тази сума ще станат ясни по време на следващо заседание на процеса.