Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

БСП ще гласува за оставката на Делян Добрев, съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова пред Нова тв. Тя уточни, че Елена Йончева е изразила лично мнение, като е казала, че няма да гласува против депутата от ГЕРБ.

Нинова посочи, че скандалът в Хасково не е единственият подобен случай. БСП не се бори срещу Делян Добрев, а срещу модела на управление.

По въпроса за обвиненията срещу нея Корнелия Нинова потвърди, че нейният съпруг работи в „Лукойл”. Там той ръководел група за контрол и метрология и не е в борд, а е работещ служител. Заплатата му била по-малка от тази на депутат.

"Много добре вдигната топка, която няма как да не им забия. Съпругът ми работи в "Лукойл". Искам да кажа няколко принципни неща. Когато ГЕРБ управляват, си водят роднините в държавни фирми на държавната хранилка. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни позиции."

Лидерката на БСП изтъкна, че когато Сергей Станишев идва на власт, нейният съпруг е напуснал през 2006 г. държавната фирма, в която е работел – агенция Митници, където е бил митнически инспектор. Същото става и когато на власт идва Орешарски – тогава мъжът й също напуска фирмата си „Елби Булгарикум”, за да й осигури гърба и да й даде смелост.

Това е принцип в нашето семейство и аз му благодаря за това", посочи Нинова.

Що се отнася за конфликта на интереси тя посочи, че от 2014 г. са гласувани 9 закона по темата горива и акцизи, а тя се е въздържала умишлено от гласуване в 8 от тях. "Един път съм гласувала, защото се освобождава от акциз газта за хората и няма как да не гласувам", каза Нинова.

Искам г-жа Караянчева или ГЕРБ да ми покажат един политик, чийто роднина работи някъде и не му дават обществена поръчка, а внася предложение да бъде разследвана фирмата. Човекът, който внесе предложение за разследване по скандала с горивата и "Лукойл" в парламента, бях аз", каза лидерът на БСП. Никога "Лукойл" не е финансирала моя кампания или на БСП, допълни тя.

Нинова проговори и за Румен Овчаров и новите му обвинения. "Разговарях с него и той заяви, че няма нищо ново в тези обвинения. Старите са върнати за прецизиране. Така че те само се използват", каза лидерът на БСП.

Нинова заяви, че ГЕРБ се съпротивлява Делян Добрев да бъде наказан, защото "всички са замесени в подобни схеми". Тя обяви, че БСП ще започне национална кампания и ще призове хората си в цялата страна да огласяват такива случаи.