Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

4500 глоба за шведа Сундберг. А в Германия осъдиха ритащия в метрото на 2 г. и 11 месеца затвор

Знаете ли колко струва един ритник в главата у нас? 4500 лева!

На толкова българският съд оцени дивашката постъпка на гражданина от цивилизована Швеция Ралф Сундберг.

Същият, който на 3 юни т. г. изрита абсолютно безпричинно българска камериерка в главата, докато тя си вършеше работата.

Само глоба за умишлено престъпление с телесна повреда на жертвата? Защо не ефективно лишаване от свобода, ако ще да е и за кратко?

Господа съдии, вижте как действат колегите ви в Германия. На 26 октомври 2016 г. българският циганин Светослав Стойков, също без причина, изрита в гърба жена в берлинското метро. При падането тя си чупи ръката. За това свое престъпно деяние Стойков беше осъден на 2 години и 11 месеца затвор.

Ефективно, господа съдии!

Но в Германия има правосъдие и престъпилите закона получават бързо присъда и отиват да си излежават вината в затвора. Без никакво протакане, процедурни номера, поболяване на адвокатите и бягство от правосъдие. Така, както е преобладаващо у нас.

И, забележете, присъдата е издадена само след четири заседания на съда. Виновникът вече е в затвора.

Немската съдийка казва, че Светослав Стойков е действал с пълна сила, докато беззащитната жертва изобщо нищо не е подозирала. И е цяло чудо, че не се е случило най-лошото. Физическата болка на пострадалата жена вече може и да е преодоляна, но психическата остава и вероятно ще я преследва още дълго време.

Не е ли същото като и в нашия случай с малоумния впиянчен  швед и камериерката? Защо тогава присъдите към двамата виновници са различни?

Сега българката има право да заведе граждански иск срещу престъпника Ралф Сундберг. Който междувременно ще се е върнал в Швеция.

Можем само да дадем съвет на пострадалата жена: ако все пак се реши на този ход, нека си вземе книгата на руския писател Алексей Толстой “Ходене по мъките”...