Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тикат в кауша гола манекенка

Мариса Папен обидила египетската цивилизация

Белгийският модел Мариса Папен се снима гола в реклама за слънчеви очила сред пирамидите в Египет и танцува в храм, за което попадна в затвора. В блог пост, тиражиран от медиите, тя се оплака, че с австралийския й фотограф били “хвърлени като кучета” в затвора, където прекарали няколко ужасни часа, преди да се произнесе съдът.

На снимки, пуснати след това в интернет, се вижда как голият модел ходи грациозно сред руините. “Случаят е неприемливо унижение на египетската история и безценните паметници, които принадлежат на цялото човечество”, каза египетският политик Ахмад Идрис и обеща да повдигне въпроса в парламента. Министерството на културно-историческото наследство пък оспори снимките като подправени или снимани преди време, съобщи Гълф нюз.

Макар Мариса Папен и Джеси Уокър да твърдят, че са наясно с културните, политическите и религиозни различия между Египет и Запада, авантюрата им завършва зле.

“За последните две години съм пътувала в най-малко 50 страни. Рядко съм попадала в трудни ситуации. До април тази година в Египет”, казва 25-годишната Мариса. Тя пристига в Кайро за фотосесията, след като преди това е имала дълга кореспонденция с австралийския фотограф, организатор на рекламна кампания на Enki Eyewear, производител на слънчеви очила. Уокър е фен на Египет и е засипал Мариса с информация за фараоните и пирамидите. Той има дори татуировка в египетски стил. Щом Марица пристига, облича дълга рокля и слага шал на бръснатата си глава. Това не е я прави незабележима и мъжете й подвикват по улиците. При пирамидите в Гиза двамата трудно намират уединено място за снимки. Питат пазача на входа дали може да влязат сред останките, но той клати глава. Джеси, който е в Египет за пети път, се сеща за какво става въпрос и дава няколко долара на момчето. Влизат, моделът сваля роклята и шала и фотосесията започва. Но идват двама млади охранители. “Напълно осъзнах какво става и бях като полята със студен душ”, казва Папен. Мариса се облича, а Уокър обяснява, че работи над художествен проект за времето на фараоните. “Опитахме се да обясним, че правим изкуство, като имаме най-дълбоко уважение към египетската култура, но те не можаха да открият връзка между голотата и изкуството. В техните очи тези снимки бяха порно”, разказва моделът.

Пазачите заплашват да извикат полиция, но момчето от входа намеква, че двойката има пари. Джеси отново плаща – 20 долара стигат да успокоят блюстителите на реда.

По пътя към хотела се запознават с египтянина Мохамед, който води туристи до платото в Гиза. “Решихме да рискуваме и му разказахме защо сме дошли, пише Мариса Папен в блога. Това много го развесели. Той каза: “Да, деца, аз мога да ви помогна.”

От този миг всеки ден идваше с нас на пирамидите и следеше да няма проблем.” При появата на охранители или полицаи той или се разбирал с тях, или ги подкупвал. Веднъж за малко да не ги залови военната полиция, но ги спасили виковете на Мохамед:

“Обличайте се, обличайте се!” След няколко дни фотографът и моделът заминават за Етиопия, където правят друга фотосесия, и се връщат в Египет, в Луксор. Посещават най-големия храмов комплекс - Карнак. Той се оказва още по-строго охраняван от пирамидите, затова Папен и Уокър измислят друг план. Решават да останат в комплекса след затварянето му и започват фотосесия с танци в стил Клеопатра, след като посетителите напускат.

“Може да се сетите какво се случи”, казва Папен. Появили се четирима пазачи. Фотографът се опитал да ги подкупи, но този път номерът не проработил. Охранителите извикали туристическата полиция.

Двамата чужденци били отведени в местния участък. Египетските ченгета не вярвали на модела и фотографа, че искали “просто да тестват светлината” и не били правили снимки. Полицаите смятали, че снимат порнофилм. Добре, че по пътя към ареста Мариса казала на фотографа да изтрие направените снимки.

Полицаите, които проверили камерата, не вярвали, че там няма нищо. Накарали Уокър да се съблече, търсейки втора SD карта, но напразно. Провинилите се западняци били преместени в друг участък, след това в местния затвор и обратно.

“Знам, че един затвор в Египет изглежда малко по-различен от този в Белгия или в някоя западна държава, но нямах представа какво да очаквам”, казва Папен. “Килията ни беше натъпкана с най-малко 20 души, едни седяха на пода, други стискаха решетките, на трети им течеше кръв и всички крещяха. Наоколо мръсотия и мухи.”

След няколкото часа, прекарани в тези ужасни условия, Папен и Уокър са изправени пред съдия. “Ние постоянно играехме ролята на глупави туристи, които не са имали идеята да танцуват голи в кожа с телесен цвят. Трябваше да променим малко истинската история, защото в противен случай никога нямаше да се измъкнем”, споделя Папен. В крайна сметка двойката е пусната и получава предупреждение от съдията, който по време на процеса прокарвал пръсти през дебели книги, стари “колкото пирамидите” според Папен. “Ние кимахме едновременно в знак на разбиране.”

Когато се връщат в хотелската стая, Уокър възстановява изтрите снимки от SD картата с помощта на специален софтуер. Благодарение на умелата си реакция Папен успява да си направи реклама и сега гордо споделя своята невероятна история и великолепни снимки от голата си фотосесия в Египет. “Създадохме нещо, с което Клеопатра би се гордяла”, казва белгийският модел. Тя често се снима гола за различни списания и реклами. През последните години е обиколила 50 страни и във всяка се е снимала без дрехи. Според Папен това не е свързано с еротиката и секса. “Смисълът на голотата е свободата - казва тя. И допълва: “Дори в Европа е трудно да убедя другите в това, а какво остава за други страни.”

Сега тя се кани да ходи в Иран.

Коментара ()

Вашият коментар