Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вежди Рашидов Кадър: Нова телевизия
Вежди Рашидов Кадър: Нова телевизия

Ракът ме промени с това, че не пия и не пуша, каза малко на шега Вежди Рашидов в изповедно интервю по Нова телевизия. И вече сериозно добави, че болестта е променила цялата му философия за живота. Вече не е толкова емоционален и не се пали излишно,  повече съжалява някои хора, отколкото да ги мрази. "Виждам, че няма смисъл, защото животът е кратък, уточни Вежди.

Според него думата "рак" означава "смърт".  Скулпторът продължава да си мисли за болестта си, след 15 дни е на контролен преглед в Германия. Вежди разказа как не е можел да се храни, бил загубил всичките си рецептори. Месец и половина въобще не е можел да говори.

Запитан кой е най-яркият му спомен от заболяването, Рашидов каза, че когато му съобщили диагнозата , умрял един път. "Душата ми се сви и си казах: това е краят", спомня си той.

Като болен изпитал ужаса, че няма да може да вижда слънцето. И си задавал въпроса защо точно на него се случи, какво лошо е сторил.

Проблемите, които имал около парите си в КТБ, помогнали да се отключи страшната болест. "Помогна и криворазбраната цивилизация - обясни скулпторът. - Когато много хора злорадстваха, че някой ми взима парите. "А, така му се пада!". Той допълни, че само неговите пари още преди да стане министър били качени в Сметната палата - декларирани и с платени данъци.