Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Дело срещу изверг, изнасилил 42 пъти дъщеря си, тръгва в Русе на 28 август. То е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе срещу 38-годишния Йорго. К. , който е обвинен в това, че през периода от месец октомври 2015 г. до 20.01.2017 г., в близкия град Мартен, в условията на продължавано престъпление – над 42 пъти, се съвкупил с лице от женски пол – непълнолетната си дъщеря, родена през 2001 г..

Таткото принудил щерката си да се съгласи на противоприродния акт със сила и заплашване. Изнасиленото момиче не е навършило все още 18 години и е низходяща сродница, а извършеното представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал. 4, т. 4 вр. ал. 2, т. 1 и т. 2 вр. ал. 1, т. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от НК., уточниха от прокуратурата. Според обвинителния акт това е особено тежък случай, за който законът предвижда от 10 до 20 години затвор.

Насроченото по делото заседание е за предварително изслушване на страните по реда на глава 27 от НПК - съкратено съдебно следствие. На 21 август Окръжният съд в Русе отложи делото срещу бащата, обвинен в многократно изнасилване на непълнолетната си дъщеря.

На 21 август пострадалото момиче не се яви в съдебната зала. Съдът се съобрази със становището на прокуратурата и на служебния защитник на обвиняемия. По този повод, за да бъде осигурена действителна възможност на пострадалата да реализира правата, които й предоставя Наказателно-процесуалният кодекс, съдът не даде ход на делото и разпореди да се изиска от Адвокатската колегия в Русе определяне на адвокат, който да й бъде назначен за особен представител.