Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пред полицейското управление мъжът бил задържан, а оперативен екип документирал опита за подкуп в размер на 11 лв. и 15 стотинки   СНИМКА: Pixabay
Пред полицейското управление мъжът бил задържан, а оперативен екип документирал опита за подкуп в размер на 11 лв. и 15 стотинки СНИМКА: Pixabay

Окръжният съд в Пазарджик постанови 16 месеца ефективен затвор за Илия Ц. от Ракитово, които опитал да подкупи полицай с 11 лв. и 15ст. след като бил хванат да кара много пиян, а шофьорската му книжка била отнета. На 29 юли, т.г., полицейски автопатрул от управлението във Велинград получил сигнал от дежурния, че към града пътува водач с лек автомобил " Нисан", след употреба на голямо количество алкохол. Колата била спряна за проверка.

Освен мъжа зад волана в нея пътували и две деца. Вместо поздрав шофьора директно заявил, че няма шофьорска книжка, защото му била отнета за друго нарушение, нямал и документи за самоличност. Освен това лъхал на алкохол. Полицаите извадили " дрегер", за да проверят пил ли е преди да седне зад волата проверявания, при което той започнал да се моли с думите :" Момчета, дайте да почерпя, защото ще вляза в затвора. Недейте да ме пробвате за алкохол, защото ще вляза в затвора."

Униформените служители обаче продължили да вършат работата си и проверката установила, че Илия Ц. е седнал зад волата на колата си след като погълнал 2.83 промила алкохол, като взел 2 от непълнолетните си деца. Пияният водач бил качен в патрулния автомобил, за да го отведат в местното полицейско управление, а неговата кола с децата подкарал единия от проверяващите полицай. Непосредствено преди полицейското управление Илия Ц. бръкнал в джоба си, извадил една шепа пари, повечето на монети, и ги оставил на седалката до управляващия патрулката полицай с думите: " Ето тука, колкото пари има да се почерпите и ако трябва ще ви намеря и ще ви дам още. Недейте да ми пишете актове, защото ще вляза в затвора. "

Пред полицейското управление мъжът бил задържан, а оперативен екип документирал опита за подкуп в размер на 11 лв. и 15 стотинки. В съдебната зала стана ясно, че Илия Ц., които е баща на 9 деца, е и многократно осъждан. Присъдата за подкуп на длужностно лице подлежи на обжалване пред пловдивския апелативен съд.