Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Целта на акцията била е да се установи и задържи извършителят на серия улични грабежи, извършени на територията на гр. Русе в периода от 22 май до 13 август 2017г. СНИМКА: Архив
Целта на акцията била е да се установи и задържи извършителят на серия улични грабежи, извършени на територията на гр. Русе в периода от 22 май до 13 август 2017г. СНИМКА: Архив

Полицията залови сериен 33-годишен крадец, нападал и обирал жени в Русе. На базата на обстоен анали,з проведен в секторите „Криминална полиция“ и заповед на директора на ОДМВР – Русе в събота за периода от 09.00 до 21.00 часа била проведена специализирана полицейска операция.

Целта на акцията била е да се установи и задържи извършителят на серия улични грабежи, извършени на територията на гр. Русе в периода от 22 май до 13 август 2017г. След обстоен анализ на престъпния почерк и местата, където се извършват деянията, били предприети конкретни оперативно издирвателни мероприятия в района на кв. „Дружба 1“ в гр. Русе. В 10.25 часа в събота в тревна площ, намираща си близо до бул. „Гоце Делчев“, полицаите забелязали лице със съмнително поведение, отговарящо на даденото от жертвите описание. Служителите на реда задържали Ю.М. на 33 години от гр. Русе, криминално проявен, осъждан. След ареста били извършени действия по документиране на престъпните посегателства, за които той признал, че е извършил. При всички случаи, жертвите са били подбирани на случаен принцип. Действията са били насочени към жени над средна възраст, които се движат сами в междублокови пространства.

Приближавайки се откъм гръб на потърпевшите, Ю.М. отнемал от ръцете им чантите, които в повечето случаи са били найлонови торбички, след което бързо се отдалечавал на бегом. Няма причинени телесни повреди на пострадалите, а щетите са от материален характер. Под ръководството на Районна прокуратура Русе продължават действия по документиране на престъпните посегателства на Ю.М.