Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

38-годишната Донка Петкова има пет присъди преди да удуши баба Иванка.
38-годишната Донка Петкова има пет присъди преди да удуши баба Иванка.

Доживотен затвор без право на замяна може да получи 38-годишната Донка Петкова, която преби и удуши със садизъм 84-годишната баба Иванка от Дълбок извор. Зверското убийство стана на 1 февруари т.г. в дома на жертвата, а пловдивската окръжна прокуратура изправя на съд извършителката. Тя има зад гърба си пет присъди и за последно е излязла от затвора през юни 2014 г. Оттогава заживяла в първомайското село Дълбок извор. Запознала се с баба Иванка и отишла в дома й. Изчистила пепелта от печката, заредила я с дърва и седнала на леглото до старицата. Поискала й 5 лв. за кафе и цигари, но пенсионерката отвърнала, че няма.

Циганката се ядосала, хванала я за гърлото и започнала да я рита, като я притиснала на плота до мивката. Старицата се свлякла на пода. Петкова, която е с наднормено тегло, скочила върху нея и стъпила върху гърдите й. В същото време с ръцете я стискала здраво и продължително за шията, докато жертвата спряла да диша.
До настъпването на смъртта й бабата била в съзнание и правила отчаяни опити да се освободи от хватката на яката ромка. Тя свалила от ушите на мъртвата баба златните обици, грабнала два килима, одеало, хавлия и чаршаф и си тръгнала. Занесла плячката у познати и се прибрала.
От деня на задържането Петкова е в ареста.