Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нелегално гориво задържаха в микробус инспектори от Митница Русе
Митническите служители спрели за проверка съмнителен микробус с разградска регистрация.

Инспектори от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе задържаха микробус с разградска регистрация, превозващ 2000 литра гориво без документи. Нефтопродуктът е с вложен маркер за корабно гориво, установила проверката на митническите инспектори. Във връзка със засиления контрол върху транспортирането на акцизни стоки с пътни превозни средства, в края на миналата седмица, те извършили обход в района на с. Осенец, обл. Разград.

Митническите служители спрели за проверка съмнителен микробус с разградска регистрация. В товарния отксек на превозното средство те открили два пластмасови еднотонни контейнера, пълни със синя течност с мирис на нефтопродукт. Водачът не могъл да представи документи за горивото. Микробусът и контейнерите с акцизната стока са задържани в Митница Русе. На шофьора ще бъде съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Това ще е второ административно наказание за него в рамките на един месец.

Неотдавна същото превозно средство, управлявано от същия водач, беше спряно при опит да пренесе сходно количество маркирано гориво без документи. След като товарният автомобил, регистриран на трето лице, бил върнат, шофьорът се е заел със същата противозаконна дейност.

Коментара ()

Вашият коментар