Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вицепремиерът Валери Симеонов посети в неделя Шекер махала. Кметът Ральо Ралев му показа мръсотията и незаконните палати. Снимка: 24 часа
Вицепремиерът Валери Симеонов посети в неделя Шекер махала. Кметът Ральо Ралев му показа мръсотията и незаконните палати. Снимка: 24 часа

Полицаи конфискуваха тонколона в Арман махала

Три незаконни палата в пловдивската Шекер махала са първите, които паднат. Това съобщи кметът на район "Северен" Ральо Ралев. В неделя той разведе вицепремиера Валери Симеонов в квартала и му показа незаконните къщи, притежание на ромски барони. Една от тях е на Мечо Лихваря. Тя е на 3 ката и е вдигната на ул. "Орехово". Има още две масивни къщи на по 2 етажа, които също са на прицел. Те са на ул. "Дилянка". Притежателите им обаче атакуват заповедта на Ралев във Върховния административен съд. "Чакам решението на магистратите и пристъпваме към действия", категоричен е кметът на "Северен".

Той съобщи, че в неделя вечер в Арман махала е имало шумно тържество. Хората от блока, известен като Малкия гигант, се оплакали от тормоз. Веднага полицаи от Трето РУ отишли на място и иззели тонколоната на диджея. "Така ще се процедира оттук нататък. Тези хора трябва да се научат, че има ред и правила за спазване", категоричен е Ральо Ралев. По думите му голямото събаряне на незаконни постройки в Шекер махала ще започне септември. Единствено се опасява, че няма достатъчен финансов ресурс за премахването им. "Ако бюджета на общината не може да осигури средства, г-н Валери Симеонов обеща, че държавата ще отпусне", каза кметът на "Северен".

Вицепремиерът заяви, че ще говори с кмета Иван Тотев. "Ако община Пловдив е толкова бедна и не може да набави тези средства, аз ще ги намеря", отсече Симеонов. Той добави, че около този квартал живеят коректни данъкоплатци и държавата и общината са длъжници към тях.

Мургави жители посрещнаха вицепремиера със "Здрасти, батка!". Той не им отвърна. Някои го сравниха с Тато. "Тодор Живков не можа за 45 г. да ни разтури гетата, къде е тръгнал Симеонов", питаха те.

"Сравнявали са ме с Хитлер, а сега с Тодор Живков. да продължават. Но законът трябва да се спазва и трябва да се сложи края на шумовия терор", отсече вицепремиерът.