Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Г-жо съдия, искам по-лека мярка, да си бъда вкъщи и да се грижа за единствената ми дъщеря, аз съм половин човек и нямам лекарства. Това каза като последни думи в Пловдивския районен съд 74-г. Симеон Стоев, у когото полицията откри пистолета, с който се е самоубил бизнесмена Данаил Божилов.

Адвокатът му Пламен Бонев е категоричен, че ако клиентът му остане няколко месеца в ареста, това означава сигурна смърт. "Той е с изключително влошено здравословно състояние. Страда от паркинсон, алцхаймер, деменция и има 75% инвалидност, а в следствения арест докторът за всичко изписва аспирин", посочва защитникът.

Той смята, че мярката е пресилена и излишна.

"Как прокуратурата прецени, че един възрастен мъж, вдовец, изключително беден, ще се укрие. Къде? В Южна Африка при Братя Галеви?, попита защитникът.

Прокурор Пламен Георгиев твърди, че въпреки липсата на обременено съдебно минало, Симеон Стоев е с висока степен на обществена опасност.

"Държал е незаконно оръжие. Възпрепятствал е органите да разкрият престъплението. Бил е молен от полицаите многократно да посочи мястото на оръжието, но не го е направил. Пистолетът беше открит след обиск в дома му, каза прокурорът. Той обаче изтъкна, че с огледа на възрастта и здравословното състояние на Стоев може да му бъде наложена мярка "Домашен арест".

Предстои до минути съдът да се произнесе.

Очаквайте подробности.