Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проблемът с външното финансиране на вероизповедания в България е много сериозен. Всяка намеса е опасна за националната ни сигурност. Всички видяхме до какви крайности и демонстративно потъпкване на българщината станахме свидетели след създаването на партия ДОСТ.

Фактът, че мюсюлмански ритуали се спонсорират отвън, от Турция ,е обезпокоителен. Към настоящия момент обаче, чисто законодателно, тези парични потоци няма как да спрат. Ето защо депутати от “Обединени патриоти” подготвихме нов закон за вероизповеданията. Предвиждаме съвсем нов контрол от държавата, както и строг контрол над финансирането на отделни деноминации.

През есента ще внесем законопроекта. След това ще го обсъждаме в детайли с колеги от други парламентарни групи. А преди това е нужно обществено обсъждане.

Нека да стане ясно какво образование трябва да имат проповедниците,

къде да го придобият. Ще настояваме за промени в НК, за да може при доказана радикализация и антибългарска дейност вероизповедания да бъдат забранявани.

Главно мюфтийство – водачите трябва да бъдат отговорни към българските мюсюлмани. Да бъдат балансьори и да провеждат политика, която не е в разрез с българското законодателство в условията на световна радикализация на исляма. За съжаление вече имаме лоши примери с носенето на бурки. Имаме достоверна информация, че тази наложена отвън практика се заплаща от структури в Близкия изток.

Ще използвам високата ви трибуна да кажа още нещо, ще подкрепя всеки закон, който защитава интересите на страната, спира чуждото влияние и работи за националната сигурност.