Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Самолет кацна аварийно на летище Бургас. Чартър А320 от Прага е излязъл от пистата и веднага е започнала евакуация на пътниците. 

Няма данни за пострадали.

"Травелсървиз" е собственикът на самолета. Евакуацията на пътниците е завършила.

Инцидентът с кацналия аварийно самолет на бургаското летище не е сериозен, съобщиха от аеропорта. Оттам уточниха, че машината е излязла от пистата при кацане, но ранени пътници няма. Не е пострадал и екипажът на самолета.

В момента от ръководството на летището доуточняват случая и ще излязат с официална информация, казаха от пресцентъра на аерогарата. 

 Точно преди 5 години, на 18 юли 2012 г. атентатор се взриви до автобус с израелски туристи на паркинга на летището в бургаския кв. "Сарафово".
На място загинаха петима израелци - Ицик Коленги на 28 години, Амир Менаше на 28 години, Елиор Прайс на 26 години, Маор Харош на 25 години и 42-годишната Кошава Шрики, която бе бременна, както и шофьорът на автобуса 36-годишният Мустафа Кьосов от село Юруково, община Якоруда. 35 души пък бяха ранени.

Още същия ден премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че зад терористичния акт стои ливанската шиитска групировка "Хизбула", подкрепяна от Иран. Макар и по-предпазливо, САЩ и Великобритания също посочиха, че най-вероятно именно "Хизбула" е организирала атентата. От групировката обаче отрекоха, а от Техеран заявиха категорично, че осъждат всеки терористичен акт.