Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Лют скандал между ГЕРБ и БСП се разрази в пленарната зала преди минути заради ратифицирането на споразумение с Международната банка за възстановяване и развитие за консултантски услуги на стойност близо 2,4 млн. лв. за подобряване работата на родната администрация.

Вицепремиерът Томислав Дончев да дойде с НС и да даде подробни разяснения на споразумението, поискаха от БСП. Пристигна експерт от финансовото министерство вместо Дончев. Председателят на парламента Димитър Главчев така и не му даде думата, с което предизвика гнева на соцдепутата Румен Гечев. Той скочи от място да се разправя, искайки думата, но Главчев не му я даде, а го наказа с изгонване от залата заради лошо поведение.

Веднага след това ратификацията бе приета на първо четене, а депутатите от БСП дружно напуснаха залата възмутени. Нажежените до червено страсти се наложи да бъдат успокоени с извънредна почивка, а в момента ратификацията се обсъжда на второ четене.

Споразумението с МБВР предвижда срещу посочената сума да се въведе принципът на споделените услуги в организацията и работата на централната администрация. Предвижда се създаването на организационен модел, при който едно звено ще предоставя споделени услуги в областта на финансово-счетоводната дейности, управлението на човешките ресурси и IT дейностите.