Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Практикер" строи нов склад в гара Елин Пелин (обновена+снимки) Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов разбива шампанско при първата копка на склада. Снимка ПИЕР ПЕТРОВ

Веригата “Практикер” започва да изгражда нова складова база в гара Елин Пелин. Символична първа копка на съоръжението направиха в четвъртък председателят на съвета на директорите на “Видеолукс Холдинг" Тодор Белчев, кметът на община Елин Пелин доц. Ивайло Симеонов и шефът на агенцията за инвестиции Стамен Янев.

Складът, чиято площ ще е 10 500 квадратни метра, се изгражда непосредствено до двойно по-голямата логистична база на “Технополис”. Веригата за техника също е собственост на “Видеолукс Холдинг” и нейният склад досега е приютявал и стоките за “Практикер”. “Видеолукс Холдинг” е собственик на “Практикер” у нас от 2014 г. насам.

Строежът ще приключи за около 5 месеца, като в сградата ще се събират над 50 000 артикула и оттам ще се зареждат всичките 10 магазини на “Практикер” в страната, както и бъдещите.

Веднага след копката Белчев направи дарение на средното училище “Васил Левски” в Елин Пелин. Там холдингът е обзавел с техника два компютърни кабинета за учениците, в които има 23 компютърни конфигурации. Предстои кабинетите да се обзаведат с още техника от холдинга на стойност 15 000 лв. (24 часа)