Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Американецът Марк Хаймън съветва какво да направи човек, ако му открият рак. Той е главен редактор на списанието за интегративна медицина “Алтернативни терапии”.

Изрязваме го, горим го, изтребваме го с химиотерапия, облъчваме го с радиация и го бомбардираме с лекарства, но причината за рака така и не се поддава на лечение, пише той. Според Хаймън ракът, както и много други болести, се развива поради енергиен дисбаланс в организма. Той възниква постепенно и много хора живеят с него, без да знаят. Може да се каже, че ракът е резултат и на лоши навици. Промяната им може да го предотврати и дори да премахне наличен тумор. Защото имунната система, ако е на бойна нога, открива раковите клетки и ги унищожава.

Ето какви мерки може да вземе човек срещу рака и без да е лекар:

 Да спре да консумира захар. Тя храни раковите клетки. За да се предотврати развитие на рак или той да се постави под контрол, трябва да се спазва диета, която да поддържа нормални нивата на инсулин. Добре е да се ядат богати на растителни влакна плодове и зеленчуци, ядки и да се ограничи до минимум консумацията на тестени продукти и сладкиши. Може да се яде черен шоколад с високо съдържание на какао и сушени плодове. Възпаленията са причина за хроничните болести и за рака. Те започват, когато се развие резистентност към инсулин, при автоимунен проблем или алергия. Приемайте богати на омега-3 храни - риба, орехи, авокадо, ленено семе. Те помагат на тялото да се справи с възпалението. Важно е и съотношението на омега-6 към омега-3 в храната. Не бива то да е повече от 2:1. Ето защо е добре да се ограничат богатите на омега-6 храни, каквито са всички растителни масла.Да се поддържа здравето на червата. Има хипотеза, че ракът на дебелото черво, но и други видове рак се причиняват от чревните бактерии. Добре е да се приемат повече пробиотици, кисело зеле и зелев сок, кисело мляко, плодове и зеленчуци, куркума, масло от гроздови семки и по чаша червено вино, богато на ресвератрол. Всички те спират възпалителния процес в червата. Да се избягват токсични продукти. Токсините не могат да се избегнат напълно, но може да се ограничат. Да не се купуват напитки в пластмасови опаковки, да се избягват консервите. Да не се ядат полуфабрикати, да се следи за съдържанието на консерванти, подобрители, подсладители, набухватели, оцветители.