Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Постоянен арест за 7-те задържани за трафик  на проститутки в Испания Всеки един от тях бе вкарван самостоятелно в съдебната зала за определяне на мярката му за неотклонение. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Съдът в Пазарджик постанови постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража" за седмината арестувани по европейска заповед, издадена в Марбея - Испания, за трафик и експлоатация на проститутки. Това са кметът на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков и неговите съселяни Иван Димитров, Емил Колев, Темелко Атанасов, Пламен Атанасов, както и Кирил Керимов от с. Ковачево и Васил Михайлов от Пловдив.

Всеки един от тях бе вкарван самостоятелно в съдебната зала за определяне на мярката му за неотклонение. По време на съдебното дирене стана ясно, че досъдебното производство е образувано в Марбея през 2016г. По него са повдигнати обвинени на 69 лица, повечето български граждани, сред които и седмината арестувани в пазарджишко в понеделник. Според испанското обвинение задържаните принуждавали жертвите си да проституират с насилие, карали ги да крадат от клиентите си различни ценности и кредитни карти, които използвали за финансови измами. Определението на пазарджишкия съд може да се обжалва пред апелативния в Пловдив. В понеделник 3-членен съдийски състав на окръжния съд в Пазарджик ще разгледа по същество искането за екстрадиция в Испания на задържаните.

Коментара ()

Вашият коментар